Behívta a német katonákat Románia miniszterelnöke

2023. július 05. 11:49

„Minél hamarabb” állandó német katonai jelenlétet sürget a román kormányfő.

2023. július 05. 11:49

Marcel Ciolacu román miniszterelnök kedden felszólította Olaf Scholz német kancellárt, hogy a NATO keleti szárnyának további megerősítésének érdekében sürgősen küldjön át német csapatokat országába „mielőbb” és „véglegesen” – írta meg a Politico.

Remélem, hogy hamarosan állandó jelleggel német katonák lesznek Románia területén”

– mondta Ciolacu a két vezető berlini találkozóját követő közös sajtótájékoztatón. A kijelentésével a múlt héten tett német bejelentésre utalt, amely szerint állandó jelleggel 4000 katonát fognak küldeni Litvániába.

Ezt is ajánljuk a témában

A román miniszterelnök azon aggodalmának adott hangot, hogy Oroszország ukrajnai háborúja hosszabb ideig tarthat. Ciolacu a NATO katonai szövetség két hét múlva Vilniusban tartandó csúcstalálkozójával kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a német kormánytól azt várja, hogy több csapatot vezényeljen keletre.

Scholz nem reagált azonnal a román követelésre.

Az, hogy a román miniszterelnök ezt nyilvánosan felvetette, úgy tűnt, meglepetésként érte a kancellárt, aki eddig nem közölte, hogy csapatokat küldene Romániába.

 

Nyitókép: CUNEYT KARADAG / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. július 09. 06:39
Fél a szőröstalpú, hogy a vitéz, de kisszámú és szinte fegyvertelen magyar haderő visszafoglalja az ellopott ősi területeket. Annak idején Hitler csapatait invitálták sürgős látogatásra, ugyanebből az okból. Mikor aztán veszni látszott már a fejsze nyele is, azonnal átálltak az addigi rettegett ellenséghez. /mint eddig mindig/
figyelő4322
2023. július 05. 21:10
Úgy látszik, hogy nincs Rumániában elég amerókai katona? Esetleg félnek a Csucseszku utódai, hogy az amcsi katonák ugyanazt tennék, mint az afgánoknál? TS, ts, ts... Erre akkor kellett volna gondolniuk az ostoba mócoknak mielőtt behívták őket... _ _ _ _ Ui. A Talibán már készül Oláhország megszállására... (Erdély nem tartozik az érdekeltségükbe, mivel ott nornálisaBB emberek élnek.)
figyelő4322
2023. július 05. 20:55
Nocsak, ennyire betojtak az oláhok, hogy most már germányokat akarnak a Romunyia Mare területén? Persze gondolom csak addig, amíg a ruszkik (esetleg) meg nem jelennek a határon! Akkor majd egyből a germánok ellen fordulnak, mint 1944-ben történt...
connorj
2023. július 05. 16:56
Magyar náci! Itt megtudhatod az igazat: https://m.youtube.com/watch?v=2Pd-Y2UBHM8&pp=ygUNRXJkw6lseSByb3hpbg%3D%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!