Az ügyészség bekeményített: kilátásban a börtönbüntetés megkezdése Hunter Biden üzlettársánál

2023. július 31. 08:18

Devon Archer közeli üzlettársa és barátja volt Hunter Bidennek, Joe Biden elnök fiának.

2023. július 31. 08:18

A szövetségi ügyészek Hunter Biden csalás miatt elítélt korábbi üzlettársa börtönbüntetésének megkezdésére vonatkozó időpont kitűzését kérték a bíróságtól a hétvégén, két nappal azelőtt, hogy a férfit a kongresszus vizsgálóbizottsága meghallgatná.

A manhattani ügyészek szombati keltezéssel adták be a kérelmet, hogy a bíró tűzze ki azt az időpontot, amikor Devon Archernek meg kell kezdenie egyéves börtönbüntetése letöltését. 

A férfit még 2018-an találta bűnösnek a bíróság egy őslakos törzs kárára elkövetett csalás vádjában. 

A fellebbezési bíróság a közelmúltban elutasította Archer beadványát és megerősítette az ítéletet.  

Devon Archer közeli üzlettársa és barátja volt Hunter Bidennek, Joe Biden elnök fiának, akivel egy időben volt tag az ukrán energiavállalat, a Burisma igazgatótanácsában. A férfit hétfőn zárt ülésen tervezi meghallgatni a kongresszus alsóházának republikánus vezetésű felügyeleti bizottsága 

a Biden-család külföldi üzleti kapcsolataira irányuló vizsgálat keretében.

Archer ügyvédje, Matthew Schwartz a Politico című lapnak küldött nyilatkozatában úgy vélte, hogy az ügyészség próbálja megfélemlíteni ügyfelét, aki ennek ellenére részt vesz a hétfői meghallgatáson.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Így hallgatta el az amerikai média Hunter Biden botrányait

Egy hónappal a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt robbant ki Joe Biden fiának, Hunter Bidennek a laptopbotránya, amiről azonban a liberális média leginkább csak hallgatott. A felmérések szerint kevesebben szavaztak volna Bidenre, ha tudtak volna az ügyről.

 

Nyitókép: AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. szeptember 22. 04:59
Elsülhet ez jól is. A böriben megered a nyelve...
nempolitizalok-0
2023. július 31. 12:36
Biden bűntársa többek között Zselé is. Az amerikai "demokraták" már évekkel ezelőtt összefogtak az ukrán maffiával, ehhez csapódott másfél éve az libsi euromaffia.
NoFace
2023. július 31. 10:52
Van aki leüli helyette. Hogy ezen én nem csodálkozom?! Vajon miért?
letsgobrandon-2
2023. július 31. 10:36
ajvé
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!