„Az összes bűnözőt bíróság elé állítjuk” – nyilatkozta az Európai Bizottság igazságügyi biztosa

2023. július 06. 06:38

Didier Reynders szerint nagyon veszélyes az a fejlemény, hogy Oroszországnak is vannak támogatói.

2023. július 06. 06:38

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa szerint most kulcsfontosságú, hogy Ukrajna minél több nemzetközi támogatást szerezzen ahhoz, hogy Putyin bíróság elé állhasson. „Nagyon fontos, hogy minél több támogatást kapjunk. Mert ha a koalíció tagjai kevesen vannak, akkor orosz részről is ellenállásba ütközik: Oroszország a maga részéről a barátaitól is kap támogatást: Észak-Korea, Szíria, Irán, talán... És ez nagyon veszélyes” – mondta az UNIAN-nak adott interjúban. Reynders arra is emlékeztetett, hogy 

az ukrajnai agressziós bűncselekményekkel foglalkozó nemzetközi központ a héten kezdte meg munkáját.

„Már dolgozunk a bizonyítékok összegyűjtésén és megőrzésén, valamint a vádak előkészítésén. Mindazok, akik háborús bűnökben, emberiesség elleni bűncselekményekben és agresszióval kapcsolatos bűncselekményekben érintettek, azt kockáztatják, hogy a vádlottak padján kötnek ki. Talán jövő héten, jövő hónapban, jövő évben, vagy egy-két évtized múlva – nem tudom – de az összes bűnözőt bíróság elé állítjuk. Ez most kezdődik és folytatódni fog” – nyilatkozta Reynders.

Nyitókép: PONTUS LUNDAHL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kailniris
2023. július 11. 18:59
Ha bidé nem volna totál zakkant, akkor megkérdezném, hogy ez nekünk jó vagy rossz?
makapaka2
2023. július 07. 18:03
Kezdhetnék Ursulával, és Verhofstadttal!
alenka
2023. július 07. 01:34
Fuuu,ezektôl Putin total beijed...mert eddig is félt tőlük,..nevetek... Hisz összefogtak ellene és bátran tartja magát...már most legyőzte majd a fél világot...halalnemet melyik náci geci választ majd neki???... .
kulszek
2023. július 07. 00:10
A saját portád előtt sepregess Didi, de azt alaposan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!