Nem spontán akcióról van szó: rengeteg fegyvert halmozott fel a Wagner, készültek az akcióra

2023. június 24. 16:51

Információk szerint a wagnereseknek rengeteg Javelin és Stinger rakétaindítója van, amelyek mind amerikai fegyverek.

2023. június 24. 16:51
null

A Gulagu.net a Wagner-csoport vezetésétől szerzett információkra hivatkozva arról számolt be, hogy állítólag két hónapja készül a mostani lázadásra a zsoldossereg. Az orosz portál szerint hazugság volt, hogy nincs elég lőszerük a zsoldosoknak, ugyanis a valósában az ellenkezője az igaz, a Wagner hosszú hónapok óta halmozza fel a különböző páncéltörő fegyvereket, légvédelmi rakétarendszereket a Moszkva elleni invázióhoz.

 

A Wagner-csoport bejelentette: A polgárháború hivatalosan is elkezdődött!

Putyin szerintük rossz döntést hozott, s Oroszországnak hamarosan új elnöke lesz.

 

A szervezet szerint a wagnereseknek rengeteg Javelin és Stinger rakétaindítója van, amelyek mind amerikai fegyverek. A Gulagu.net egy korai 2010-es években alapított oroszországi emberjogi szervezet: elsősorban az orosz börtönök és fogvatartottak helyzetével foglalkozik. A Wagner csoport tajgai közt számos (volt) elítélt található, így adott esetben reális is lehet, hogy köztük néhányan információkat szivárogtattak az emberjogi szervezetnek.

***

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency via AFP

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecmec
2023. június 25. 12:54
Lengyel mentalitás ,90 évek honnan tudjuk ki a sztrájk törő (Gdanszk)- orosz vodkát iszik.... lengyel kifogja az aranyhalat, rohand le háromszor Lengyelországot és pusztits el mindent majd menjetek haza... Milyen hazafi vagy? Ne dumálj hatszor átmentek Oroszországon....
Igazszó
2023. június 25. 07:09
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a hohol, meg a zsidó.
brekker
2023. június 24. 21:20
Az a vicc, hogy ha a nyugatnak kedvező híreket hallanak, akkor behunyt szemmel elhiszik. Ez nem az oroszok hibája, hanem a kriptobolsi nyugati kormányoké. Akkor hekkelik meg őket, amikor akarják.
kaltran
2023. június 24. 21:16
A CIA-nak keze lába pöcs benne van a dologban. De Ursula bőröndjei is szóba jöhetne, meg a buzi Soros gyerek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!