Az orosz kémfőnök szerint hamarosan meginoghat a Zelenszkij-rendszer

2023. június 19. 19:07

Szergej Nariskin szerint a NATO által kiképzett katonák sokaságának halála és a haditechnika megsemmisülése aláássa az ukrán hadsereg harci hatékonyságát.

2023. június 19. 19:07
null

A fronton elszenvedett súlyos emberveszteségek negatívan befolyásolhatják Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendszerének fenntarthatóságát – jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a Rosszijszkaja Gazeta kormánylap online kiadásában hétfőn megjelent interjújában.

Ez pedig negatívan fogja befolyásolni a Zelenszkij-rezsim fenntarthatóságát” – fogalmazott Nariskin a nyilatkozatban, amelyet a lap kedden közöl majd teljes terjedelmében. Az orosz kémfőnök azt hangoztatta, hogy számos nyugati katonai elemző komoly kételyeket fogalmazott meg az ukrán hadsereg ellentámadásának sikerével kapcsolatban, elérhetetlennek minősítve a Kijev által kitűzött célokat.    

Egy sor nyugati értékelés szerint maga az ukrán államiság is veszélybe kerülhet” – mondta. Állítása szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia azt követeli Ukrajna jelenlegi vezetésétől, amelyet pusztán bábunak tekint a nagy geopolitikai játszmában, hogy támadjon, még a súlyos ember- és eszközveszteségek ellenére is. 

Ennek a játéknak a fő célja, hogy stratégiai vereséget mérjenek Oroszországra”

– nyilatkozott az SZVR igazgatója, azzal vádolva meg  Washingtont és Londont, hogy évtizedek óta „gondozták az ukrán nacionalizmust”, hogy a kellő órában Moszkva ellen fordíthassák.    

Még abba is belemennek, hogy Ukrajnát Európa fekete lyukává változtassák, csak azért, hogy megakadályozzák a közeledését Oroszországhoz. Az angolszász elit optikájában az ukránok ágyútöltelékek, akiket nem sajnálnak arra felhasználni, hogy megóvják az értékes amerikai és brit katonai életekett” – mondta.    

Úgy vélekedett, hogy amikor az ukránok majd elfogynak, a lengyelek lépnek a helyükre, majd pedig valószínűleg a németek. „Ez teljesen cinikusan hangzik, de világos, hogy éppen ez Washington és London stratégiai szándékainak logikája, egyebek között a dokumentumanyagokból is” – nyilatkozott az orosz hírszerzés vezetője.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/ EPA/ Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MostlySilentObserver
2023. június 20. 08:50
Hol van az a mandineres nyelvújító barom, mikor szukség volna rá... Ezt a "hamarosan meginog" dolgot elég konnyen ki lehet kezdeni, az a rendszer a kezdetekben megingott és azóta mást se csinál, csak inog...
Dezsőke
2023. június 20. 07:21
békét
zuriktodor
2023. június 20. 02:43
Ebben nem hiszek. Podolják mindenkit megölet, aki nem tetszik nekik, az ellenzéket szétverték, totális diktatúrát vezettek be. Nincs aki leváltaná őket.
fatman
2023. június 19. 23:49
úgy legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!