Rabruhás Vucic-bábbal tüntettek Szerbiában az elnök ellen

2023. június 18. 08:00

A tüntetők szerint a kormány az „erőszak kultúráját” terjeszti.

2023. június 18. 08:00
null

Több tízezren tüntettek a szerb kormány ellen Belgrádban, amiért szerintük az szabad utat engedett az erőszak kultúrájának, és ez okozta az elmúlt hónap lövöldözéseit. 

„Vučić kifelé!” – skandálta a tömeg Aleksandar Vučić szerb elnökre utalva. A demonstrálók az elnököt rabruhában ábrázóló bábúkkal vonultak fel. A tüntetők Bratislav Gasic szerb belügyminiszter és Aleksandar Vulin titkosszolgálati vezető lemondását is követelték, akiket azzal vádolnak, hogy nem tudták megállítani a bűnözőket.

A médiát az erőszak népszerűsítésével vádolva a Pink TV és a Happy TV televíziós csatornák műsorszórási engedélyének visszavonását és egyes bulvárlapok betiltását is követelték.

***

Nyitókép: Oliver Bunic / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2023. június 19. 10:48
Két elmebeteg megöl 18 embert, mire a kormány megszigorítja a fegyverviselést és begyűjtési akciót hirdet. tehát le kell váltani... Logikus. :-))) Ugyanaz a forgatókönyv mindenhol. Ebben az a jó, hogy meg lehet ismerni a mintát, és akkor fel lehet rá készülni. Az ukrán társadalomban volt valamennyi fogékonyság erre. Ez is mutatja, hogy jólétet kell teremteni, mert az mindent megmagyaráz. A magyar patkányforradalom is így nyert: kb. megpuccsolták az államot.
FAdamus
2023. június 18. 17:41
Ezek a degenráltak ugyanabból a fészekből jöttek, mint akik Pesten is állandóan balhéznak.
FAdamus
2023. június 18. 17:41
Ezek a degenráltak ugyanabból a fészekből jöttek, mint akik Pesten is állandóan balhéznak.
csulak
2023. június 18. 16:53
a Soros halozat akcioban !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!