Prigozsin visszafordítja a Moszkva felé tartó konvojt

2023. június 24. 20:01

Aljakszandr Lukasenka kulcsszerepet játszott abban, hogy jobb belátásra jusson a zsoldosvezér.

2023. június 24. 20:01
null

Péntek késő este rendkívüli hírek érkeztek Oroszországból. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg vezetője azt állította, hogy az orosz hadsereg rakétatámadást intézett a Wagner tábora ellen.

Prigozsin ezt követően egyre jobban fenyegetőzött.

„Huszonötezren vagyunk, és a végére járunk a törvénytelenségnek az országban. Huszonötezren várnak taktikai tartalékban, miközben a stratégiai tartalék az egész hadsereg és az egész ország. Mindenki csatlakozzon hozzánk, aki akar. Véget kell vetnünk ennek a szégyennek” – közölte Prigozsin a Telegramon.

Azt követően, hogy az orosz magánhadsereg vezére gyakorlatilag lázadást hirdetett,

Ezt követően közzétett egy videót, amelyben kijelentette, hogy csapatai blokád alá veszik a várost, majd Moszkvába vonulnak, hacsak Szergej Sojgu védelmi miniszter és Valerij Geraszimov tábornok nem jön el hozzájuk.

A legfrissebb hírek szerint azonban most

hogy „visszatérjenek a katonai táborokba a tervek szerint”. Állítása szerint erre a vérontás elkerülése érdekében volt hajlandó. Annak érdekében azonban, hogy erre a belátásra jusson, nagy szerepet játszott Aljakszandr Lukasenka.

***

***

***

Nyitókép: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mz124perX
2023. június 25. 08:23
Ha most én lennék Zelenszkij akkor elkezdenék aggódni... Szerintem ez egy színjáték volt, amit Putin vezényelt. Megjátszodták az egészet, hogy a Wagner kiszálljon a keleti frontról. Az, hogy a Wagner Fehéroroszországba kerül, az arra mutat, hogy támadás készül onnan Kiev és Lemberg irányába... Csak a naivak veszik be, hogy Putin felfuttat egy magánhadsereget, hogy az veszélyeztesse őt vagy Oroszországot. Itt sokkal nagyobb játszmák vannak folyamatban. Amikor véget ér a második vagy a harmadik ukrán ellentámadás, akkor nekik annyi...
Krupp Skya
2023. június 25. 08:12
Szerintem ezt Putyin rendelte meg, hogy kiugrassza a vemhes nyulat a belpesti bokorból, kíváncsi volt, hogy Lackov Jusztov Buzinkov Dagadtov Elmebajnokov rá lő e.
beobachter1
2023. június 25. 05:43
Mikor megláttam a videón, hogy Prigóék 2 tankkal, amit kamionnal szállítottak, és 3 teherautónyi katonával száguldanak Moszkvát ostromolni felvisítottam, mint egy kismalac és olyan röhögőgörcsöt kaptam, aminek a végén elveszítettem az eszméletemet.
Pathfinder76
2023. június 24. 22:29
Szóval a komplett Wagner haderőt áttelepítették északra,Belgorodhoz,Harkovhoz közeli területre.... Mindenféle hadműveleti cél nélkül.... Teljesen hihető
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!