Olasz lap: nem csak a magyar kormányra fog fegyvert az uniós elnökség akadályozása

2023. június 05. 13:57

A La Verità cikke szerint Magyarország a Nyugat szemében Kína és Oroszország trójai falova.

2023. június 05. 13:57
null

A La Verità című olasz napilap online cikket közölt Magyarország soros elnökségéről, amely szerint az uniós elnökség megakadályozása a többi jobboldali kormányra is „fegyvert fog", és a jogállamiság megsértésének említése tökéletes eszköz arra, hogy megtámadják az „ellenszenves” országokat. Korábban Lengyelország volt célkeresztben, de mióta a lengyel kormány atlantista politikát folytat, Magyarország áll középpontban.

Magyarország a Nyugat szemében Kína és Oroszország trójai falova.

A cikk szerzője szerint nem lehet egy olyan országot támadni, amely az Európai Unió tagja, inkább az a kérdés, hogy mire jó az Európai Unió?

Bárki ellen bevethető fegyver

A cikk szernt természetesen lehet kritizálni a magyar kormányfőt, Orbán Viktort, de egyértelműen látszik, hogy a benyújtott határozat az uniós elnökség megakadályozására mennyire ingatag, hiszen

bármelyik jobboldali kormány ellen be lehetett volna nyújtani.

Az Olaszország Fivérei és az Északi Liga párt a döntés ellen szavazott. Elisabetta Gualmini, az Európai Néppárt képviseletében a következőket mondta el: „Tudják ki szavazott Magyarország mellett? Az Olaszország Fivérei és az Északi Liga. Ez a sokadik pofon az európai civilizációnak.” A cikk szerzője ironikusan megjegyezte, hogy aki nem az Európai Néppárt kívánsága szerint szavaz, az ezek szerint az európai civilizáció ellen szavaz.

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
occam borotvája 5
2023. június 05. 16:57
Ugyan már szarderer. Te akarsz mástól értelmes gondolatokat? Ez olyan mint amikor kiszól a lyuk a gödörből.:-)))))
simonvitéz
2023. június 05. 15:36
No, Meloniék nem szavaztak ellenünk? Ez is valami.
bagira
2023. június 05. 15:35
Gurulódollárosok nyüszíthetnek akár az aksi gyár építésnél. Orbán Viktorék döntöttek: bővül a Paksi Atomerőmű. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgató-helyettese is. Az energetikai cég küldöttségét korábban fogadta Szijjártó Péter is, aki a találkozó után elmondta: hamarosan megindulnak a paksi bővítés újabb fontos előkészítő munkálatai, a módosított szerződéses keretrendszer biztosítja a gyorsabb előrehaladást a biztonsági szabályok teljes körű tiszteletben tartása mellett.,, (MTI)
Reszelő Aladár
2023. június 05. 14:40
Brüsszel lehet Washington trójai falova, azzal semmi gond nincs, sőt valójában mindenkinek így kellene tenni. Jelenleg ott tartunk, hogy egy európai országnak már nincs joga a saját érdekeihez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!