Videón, ahogy szárított bikapénisszel korbácsolják egymást az emberek Nicaraguában

2023. június 29. 15:38

Chinegro – ez a neve a harci táncnak.

2023. június 29. 15:38
null

A chinegro egy, már négy évszázada gyakorolt harci tánc, amelynek során az ellenfelek szárított bikapéniszből készült korbáccsal (idehaza ezt bikacsöknek hívják – a szerk.) ütik egymást.

A tradíciót Nicaraguában, San Juan de Oriente városában a mai napig tartják.

A HVG azt írta, a bőrfegyverrel nem ritkán véresre verik egymást a táncban résztvevők, de az AFP-nek nyilatkozó férfi azt mondja, hogy számára a chinegros kifejezetten jó a stressz levezetésére, ezért szereti.

Hagyományosan Keresztelő Szent János napját, június 24-ét (idehaza ezt inkább Szent Iván-napként szokás számontartani) ünneplik meg a korbácsolással, amit a templom előtt tartanak.

Nyitókép: STRINGER / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. június 30. 01:26
Meglepően tartós eszköz egyébként, akár több derbire is felhasználható lenne.
bunko_jobbos
2023. június 29. 21:53
Sokszor hallottam már a bikacsök szót gyerekkoromban. (Szerintem olvasmányokban, de nem tudtam, hogy pontosan mi is az). Azért meglepődtem a formáján. Azt gondoltam, hogy hosszú, de azt nem, hogy ilyen vékony. :-))))))))
Sróf
2023. június 29. 17:56
Lackner Csaba a ventilátorral szárított kokainjával még nagyobbat ütött, mégsem ítélte el senki. Gréczi meg a saját csökét csapkodta, és arról készített felvételt, oszt parlamenti képviselő.
kapor tyütyü
2023. június 29. 17:49
Épp akartam írni, de valakik már megelőztek. A magyar neve bikacsök. Máshogy nevezni – minősíti azt, akinek úgy kell körül írnia. De hát ez van, kis hazánkban, ahol még a félművelt standuposok is "malacot" vágnak, mert nekik a másfél mázsás hízó is "malac", miközben rájátszanak a falusiak suttyóságára, és a belpesti "éttermiség" gyönyörére rendre adják a vidékit, ahogy azt szokás, Cseh Tamásosan mondva... Mintha bizony ők jobbak, okosabbak lennének. Sokuk a balta meg a fejsze között sem tud különbséget tenni, arról nem is beszélve, hogy egy rozs vetést nem tudnának megkülönböztetni az árpától, és a zabot is búzának néznék. Nagy a baj a fejekben... sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!