Narancssárga füstköd lepte el egész New Yorkot (Videó)

2023. június 08. 06:20

Már a légiközlekedést is le kellett állítani.

2023. június 08. 06:20
null

Átmenetileg le kellett állítani a légiforgalmat New York két repülőtere irányába, miután a kanadai erdőtüzekből származó narancssárga füstköd ellepte NewYork állam légterét.

A lezárás helyi idő szerint a szerda délelőtti órákra vonatkozott a La Guardia és Newark repülőterekre, de azt követően is több késést okozott a köd. New York államban és New York városban egészségre ártalmasnak minőstették a levegőt. A városban készült felvételeken jól látható a narancssárga színű szmog.

A Kanada felől érkező füstköd elérte Washingtont is, ahol szintén szűrt napsütést okoz, de az előrejelzések szerint Észak- és Dél-Karolinában is romlani fog a levegő minősége. A levegőminőség miatt  több középnyugati államára is kiadtak riasztást, így Chicago, és Cincinnati városokra is.

A szakemberek arra szólították fel az embereket, hogy lehetőleg ne sok időt töltsenek a szabadban, amennyire lehet, maradjanak zárt térben. A szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség előrejelzése szerint a füstköd még több napig megmarad az Egyesült Államok északi államai felett.

(MTI)

Nyitókép: Paola Chapdelaine / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik