„Nekem mennyiség kell” – nem ízlett a brazil elnöknek Macronék ebédje

2023. június 28. 14:57

„Minden nagyon kifinomult, és néha azt sem tudjuk, mi micsoda” – ecsetelte Lula az európai gasztroélményeit.

2023. június 28. 14:57
null

Úgy tűnik, nem jön be Brazília elnökének a haute cuisine: Luiz Ignácio Lula da Silva egy YouTube-interjúban arról mesélt, hogy elégedetlen volt azokkal az étkekkel, amiket a francia, illetve az olasz elnöki palotában kapott.

Lula kifejtette: „Ebédeltem Macronnal és Mattarellával. Két menü a palotákban, amik nem voltak túl jók” – fogalmazott Lula a Politico tudósítása szerint.

A 77 éves, baloldali brazil államfő elárulta: nem szereti a hivatalos állami fogadásokat, mert

„Nincs egy nagy választék, amiből válogathatsz és kiveheted azt, amit akarsz. Csak az a kicsi van, amit ehetsz... Őszintén szólva nem tudok ehhez hozzászokni. Nekem mennyiség kell. Lehet, hogy falánkság a részemről, de én a mennyiséget szeretem.”

Lula tovább folytatta gasztronómiai elmélkedését, azt fejtegetve, hogy Brazílián kívül nem kapja meg a jófajta hagyományos brazil étkeket.

Azt is fájlalja, hogy a saját diplomáciai szolgálata nem engedte neki, hogy feijodát, fekete babot és malacsültet szolgáljanak fel az állami fogadásokon.

A brazil elnök egyébként 2018 és 2019 folyamán 580 napig börtönben ült egy korrupciós és pénzmosási vádak alapján született ítélet nyomán – igaz, szabadulása után, 2021-ben a bíróság annullálta a korábbi ítéletet, ezért is indulhatott el a 2022-es elnökválasztáson, amit megnyert Bolsonaróval szemben. Az így megtapasztalt börtönkosztról nem fejtette ki véleményét az interjúban.

Lula egyébként hamarosan Brüsszelbe utazik az EU és a latin-amerikai országok csúcstalálkozójára. Hogy a híres helyi sült krumplihoz és gofrihoz mit szól majd, még nem tudható.

 

Nyitóképen: Lula brazil elnököt fogadja Emmanuel Macron Párizsban (Ludovic MARIN / AFP)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leskelődő
2023. június 29. 09:10
Hm-hm. Mi lehet a baj a malacsülttel?
misi53
2023. június 29. 07:37
Kínába kell menni ! A forgó asztalon ezerféle étek van ,ha telizabálod magad akkor sem puffadsz fel ! Egészséges ! Igazi kínai nem kövér !
Akitlosz
2023. június 28. 20:40
Teljes mértékben igaza van. Sajnos manapság van egy halom olyan étterem, ahol egy vagyonért is sajnálják az ételt a vendégtől. Nagyítóval kell keresni az ételt a tányéron. Szégyen és gyalázat. Ilyen helyekre nem érdemes menni.
budapesti
2023. június 28. 18:30
Pedig Lula nem is dagi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!