La Repubblica: Olaszország egy második Magyarországgá válhat

2023. június 07. 10:56

Az olasz lap az alapvetően belpolitikai tematikájú cikkében fasiszta jobboldalról és a jogállamiság ellenségéről ír.

2023. június 07. 10:56
null

A lap cikket közölt az olasz belpolitikáról, amelyben Magyarországról is szó volt. Miközben arra várnak, hogy a Demokrata Párt elkezdje a sokak által sürgetőnek tartott elmélkedést a választások eredményéről, a vita a jobbközéppel továbbra is kemény hangvételű és tartalmilag szegényes – állítja a szerző.

Egy egyre szélsőségesebb, fasiszta jobboldalról, a jogállamiság ellenségéről ír, amely elkötelezett Olaszország második Magyarországgá alakítása iránt. Ennek a képnek, amely egyesek számára túlzónak tűnik, akkor van értelme, ha ezzel a balközép visszatérhet a pályára, visszaszerezve a választók közelmúltban elveszett részét. Ellenkező esetben ez megerősíti azokat az indokokat, amelyek miatt a Demokrata Pártnak el kell gondolkodnia azon, hová szeretne eljutni – írja Stefano Folli.

Nyitókép: Facebook

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. június 08. 09:48
Igen, a taljánok -talán egyedűl nyugaton- méltók arra, hogy olyanok legyenek, mint mi.
Palatin
2023. június 07. 18:32
Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség továbbra is, hanem egész Európában. Ha Merkel ma még német kancellár lenne, vagy Trump még amerikai elnök, akkor most nem lenne háború. Mondom én, aki nem voltam nagy rajongója rgyiknek sem. De pl. Merkel egyet tudott: egyensúlyozni, mint egy zsonglör. Merkel letünésével nem lesz többé nyugaton senki, aki csak sejtené is, hogy merre felé kell haladni. Pedig sajnos ö sem volt egy jó navigátor, de legalább elsüllyedni nem hagyta a hajót. Eltünnek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen kaliberekre van bízva Európa jövöje? Hidegrázás. A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Orbánnak szerintük soha nincs igaza, de amikor a valóság visszaüt, akkor kiderül, hogy éppen hogy Orbánnak van igaza. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió ma egy korrupciótól süppedö mocsár, ami néha itt-ott elnyel valami gazembert, de ez még nem elég, mert az unió vezetésének legalább 20%-a ócska, harácsoló áruló. Von der Leyen, - akit magát is a gyanú árnyéka leng körül -, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az egész családja amerikai gyógyszergyáraknak alkalmazottja, vagy vezetö munkatársa. Ö a legkorruptabb az egész unióban. Már ez önmagában szerzödésszegés. Az unióra a legnagyobb veszélyt jelenleg von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai folyamatokról, tudatlanságában, önállótlanságában túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Most, hogy életében először látott hullákat Ukrajnában, annyira fel ment benne a pumpa (vagy csak megjátssza), hogy heteken belül fel akarja venni az unióba Ukrajnát ez az elmeháborodott. Nem tudok mást mondani rá, "absolute Fehlbesetzung", ahogy a németek mondják. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem fogadta el egymás jelöltjeit, így megállapodtak egy "senkiben". Az ö "stratégiája" az alkalmatlanok tipikus mintáját követi, miszerint: "Fogalmam sincs, hogy mi lenne a helyes út, de ha azt követem, amit a körülöttem levők harsognak, akkor nagy baj nem lehet. A biztonság kedvéért még rá is teszek egy lapáttal" Mindent túlpörget, még a politikai bölcsesség csírái is hiányoznak belöle. Elképesztő. Nem hiszem, hogy az unió épen túléli az ilyen figurákat.
fabulon a bőre őre
2023. június 07. 14:22
Nincs hálózat. Csak olyan világelosztó, amiben Soros is irat cikket. The Financial Times, The Economist, The New York Times, Le Monde, Die Welt, El País, Il Corriere Della Sera, La Repubblica.
Odone Ricci
2023. június 07. 13:54
Ezt a napilapot egyre kevesebben olvassák, ezért ingyen is osztogatják. Valaki-k támogatják. 2O1O óta megy a hajcihő O-Magyarországa ellen. Az egykori hungarofób újságíró már nyugdíjba mehetett, most újabbak lépnek a sorába. Valamiből meg kell élni és országukban nem szokás otthagyni a jó állást, mert nincs alternativa... Most szombaton (2O23. jun.11-én) Rómában lesz egy nagy PRIDE szivárványos felvonulás az ország minden részéből, sőt külföldről is érkeznek. Követelik a bérelt anyaméhet egynemű pároknak (irányár 25 ezer euró vagy dollár), ha egy szegény országból származó nő ezt vállalja. Mert az egynemű pároknak JOGA VAN gyereket nevelni. Elfelejtik, hogy a kiskorúnak is JOGA VAN a természet rendje szerinti normális családban felnőni és a béranyának is JOGA VAN mint biológiai anyának a gyerekéhez. Kik támogatják ezt ? PD és az 5 csillagosok. A mostani svájci-ol.-amerikai állampolgárságú fiatal titkárnő is leszbo, de időnként biszex is. Ezzel indult a választási kampánya. Abortusz és bevándorló párti. Szélsőbalos politikája zavarba ejti a Partito Democratico katolikusait. További követelés a cannabis liberalizálása, mely a drogfogyasztás első lépcsője. Utána jön a cocain fogyasztás a nemzetközi drogmaffiák örömére. Majd egyre erősebb szer kell az agysejtek égetésére.---------- Dél-Amerikából iszonyű mennyiség érkezik Spanyolo-n és Hollandia kikötőjén keresztül, de Hamburg hatalmas kikőtője is alkalmas a drog konténerekbe elrejtésére. A minap négy "nagyhalat" fogtak el: 1 olaszt,, 1 írt, 1 hollandot és 1 bosnyákot, akik ellátták egész Európát cocainnal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!