Kim Dzsongun „teljes támogatásáról”  biztosította Vlagyimir Putyint

2023. június 12. 10:01

Kim Dzsongun hétfői közleményében „szorosabb stratégiai együttműködést” szorgalmazott a két ország között.

2023. június 12. 10:01
null

„Teljes támogatásáról” biztosította Kim Dzsongun észak-koreai vezető hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnököt Oroszország nemzeti ünnepe alkalmából, a két ország között egyre szorosabbra fűződő kapcsolatot jelezve.

„Az igazság biztosan győzedelmeskedik, és az orosz nép újabb diadallal gazdagíthatja győzelmei történetét” – idézte a KCNA észak-koreai hírügynökség Kim Dzsongun közleményét.

Kim Dzsongun 2019-ben találkozott először Putyinnal.

Mint hangsúlyozta: „erősen fogja az orosz vezető kezét”, hogy meg tudják valósítani közös céljukat, és „erős országot” építsenek.

Phenjan az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciói ellenére tovább fejleszti ballisztikus rakéta- és nukleáris fegyverarzenálját – emlékeztetett rá a The Guardian brit napilap.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szergej Ilnyickij

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2023. június 13. 21:54
Az ön érvelése is elég furcsa, miért természetes az hogy népeket elnyomok azért mert más fejlődési utat választanak ,mint amit én határozok meg nekik, Dél-Kóreában dolgoznak a legtöbb időt a munkások , az egy főre eső GDP a kilencedik. Különben meg mindkét oldalon lelövöldözik a határsértőket, mivel még háborúban állnak egymással.
barkasfarkas
2023. június 12. 14:48
A saját népét koncentrációs táborokba záró őrült óvodás támogatja a (villám)háborús bűnöst. Összenő, ami összetartozik. Akinek ilyen barátai vannak, már ellenségre sincs szüksége.
Lauder Stenonis..
2023. június 12. 13:36
Összeillik a KGB-s bunkergoblin és a sztálinista elmebeteg dagi.
Draco Paladin
2023. június 12. 13:32
Na hát amíg ilyen barátai vannak Putyinnak mint Kim meg Orbán, nincs mitől félnie. Oh wait...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!