Joe Bident felidegesítette a YouTube

2023. június 07. 11:16

A YouTube pénteken közölte hogy többé nem távolít el olyan tartalmakat a felületéről, amelyek hamis állításokat terjeszthetnek.

2023. június 07. 11:16
null

Joe Biden amerikai elnök választási kampánystábja nyilatkozatot adott ki kedden, melyben felelőtlennek tartják az Alphabet által működtetett YouTube videómegosztót, mert nem vizsgálja tovább a 2020-as elnökválasztással kapcsolatos választási csalásokról szóló hamis állításokat.

A YouTube pénteken közölte hogy többé nem távolít el olyan tartalmakat a felületéről, amelyek hamis állításokat terjeszthetnek a 2020-as, vagy az azt megelőző elnökválasztásokkal kapcsolatban. Joe Biden amerikai elnök stábja szerint ez felelőtlenség és erőszakhoz vezethet.

ezért arra kérjük őket hogy gondolják át ezt a lépést” – közölte Kevin Munoz, Biden újraválasztási kampányának szóvivője a nyilatkozatban.

A YouTube szerint azonban míg egyes tartalmak eltávolítása valóban gátat szabott bizonyos hamis állításoknak, ugyanakkor ez a gyakorlat akaratlanul is a politikai közbeszéd korlátozásának nem kívánt hatását okozhatja.

Donald Trump volt amerikai elnök azt állította hogy széleskörű választási csalás miatt szenvedett vereséget a 2020-as elnökválasztáson. A volt elnök támogatói ez után támadták meg a Capitolium épületét 2021. január 6-án.

Munoz közölte, hogy a YouTube mostani lépése nem másíthatja meg azt a tényt, hogy Biden tisztességesen nyerte meg a 2020-as elnökválasztást, de véleménye szerint a közösségi médiát szolgáltató cégek szerepet játszottak a választási hazugságok terjesztésében.

(MTI)

***

Nyitókép: ROBYN BECK / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik