Hova tűnt Prigozsin?

2023. június 25. 21:04

A nemzetközi lapok csak találgatnak hollétével kapcsolatban.

2023. június 25. 21:04
null

A Kreml szombaton bejelentette, hogy a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin beleegyezett, hogy elhagyja az országot, és Belaruszba megy, azt követően, hogy lefújta a Moszkva elleni puccskísérletet. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov azt is megígérte, hogy Aljakszandr Lukashenka és Vlagyimir Putyin személyesen garantálja a vezető biztonságát.

Szombat este óta viszont nem érkezett semmi hír Prigozsin hollétével kapcsolatban – vette észre a Guradian. Utoljára a Rosztov-on-Don nevű orosz városban látták emberei körében. Ugyanaznap este indulás előtt egy hangüzenetet osztott meg, amelyben bejelentette, hogy csapatai visszatérnek Ukrajna Oroszország által megszállt területeire, és egy szót sem szólt a fehéroroszországi száműzetésről. 

Szombat este óta pedig szokatlanul csendben van,

pedig Prigozsintól megszokhattuk, hogy rengeteg tartalmat oszt meg a közösségi médiában, ma viszont nem érkezett tőle semmilyen új poszt. Pedig rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul vele kapcsolatban, elsősorban a személyes biztonságát és szabadságát illetően. 

A BBC úgy véli, ha valóban Fehéroroszország felé tart, akkor először Szocsiba vagy Volgogradba kell eljutnia, hogy repülőre szálllhasson, mivel autóval jóval tovább tartana az út Minszkbe.

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
beobachter1
2023. június 26. 09:02
Ostobaság Putykó presztizs vereségéről beszélni! Ugyanis, ha nem áll a lakosság Prigó puccsa mellé, hanem Putykót támogatja, akkor népszerű - e az orosz elnök? A kérdés megválaszolását az ostobákra bízom.
Rocktoberi
2023. június 26. 07:14
Most nézi ki a parcellát a temetőben.
Odone Ricci
2023. június 26. 07:10
Az euronews.com szerint : "Alles inszeniert? Wagner-Chef Prigoschin verschwindet Richtung Belarus" FORD.: Színjáték az egész ? a Wagner csapat vezetője Prig. Belarus irányában tünt el.
Odone Ricci
2023. június 26. 06:52
TALÁLGASSUNK ! Minden kitelik tőle, olvassuk csak el Prigo életrajzát. Éltető ereje a pénzszerzés, de nincs kizárva, hogy megelégelte a zsoldos harcot és az ellenféllel összejátszik, egyelőre úgy, hogy eltűnik. Állítólag a tegnapi eseményről Bid. tudott . Forrás : La Repubblica vezércikke 26/6/2O23
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!