Pusztító rakétákkal láthatja el Ukrajnát az Egyesült Államok

2023. június 30. 08:07

Az amerikai képviselőház külügyi bizottsága felszólította a Biden-kormányt, hogy haladéktalanul lássa el Ukrajnát ATACMS rakétákkal.

2023. június 30. 08:07
null

Az Egyesült Államok közel áll ahhoz a döntéshez, hogy nagy hatótávolságú ATACMS taktikai rakétarendszerekkel lássa el Ukrajnát – számolt be cikkében a Pravda. A portálon azt írják: az európai és amerikai tisztviselők szerint az ATACMS Ukrajnának történő biztosítását

Egy ukrán védelmi tisztviselő a The Wall Street Journalnak elmondta, az elmúlt hetekben „Kijev pozitív jeleket kapott arra vonatkozóan, hogy az USA megváltoztatta álláspontját az ATACMS rendszerrel kapcsolatban”

A hadsereg ATACMS taktikai rakétarendszerei felszíni-felszíni rakéták, amelyek hatótávolsága körülbelül 300 kilométer. Ez körülbelül négyszerese azoknak a rakétáknak, amelyeket a mobil HIMARS rendszerek használnak, amelyeket az USA tavaly kezdett el küldeni Ukrajnának.

A Biden-kormányzat eddig azzal magyarázta az ukrán félnek, hogy vonakodik a nagyobb hatótávolságú ATACMS rakéták átadásától, mert ebben az esetben túl kevés maradhat belőlük az amerikai hadsereg készletében. Ugyanakkor az amerikai képviselőház külügyi bizottsága egy olyan határozatot támogatott, amelyben felszólítják a Biden-kormányt, hogy haladéktalanul lássa el Ukrajnát ATACMS rakétákkal.

Nyitókép: Twitter-képernyőfotó

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2023. június 30. 13:11
Nem értem ezt az állandó pörgést az ATACMS rakétákon. A hoholoknak már átadott, nukifejjel is szerelhető, akár jóval 1000 km feletti hatótávolságú storm-shadow-hoz képest ez semmilyen minőségbeli technológiai pluszt nem jelent, mennyiségit igen. Plusz még ott van, hogy ebből már tizenéve nincs gyártás és alkatrészhiány miatt áttervezés nélkül nem is lesz, ergo ha odaadják a hoholoknak ami van akkor ki lesznek söpörve a raktárak és ennyi. Mondjuk az egy jelentős különbség, hogy a wiki szerint a storm shadow ára 3,3 mio dollár, az ATCMS meg ennek úgy a fele /db. (Bár állítólag a hoholok egy 300 km-re visszabutított de nem 300 hanem 450 kilós fejű verziót kaptak, de sztem az árán ez nem sokat befolyásol.) Minőségi ugrás az lenne, ha nukifejet adnának a storm shadow-ba vagy az ATACMS-t adnák azzal.
acsko
2023. június 30. 11:08
Ha ez így megy tovább, Oroszországot előbb-utóbb arra kényszerítik, hogy bevesse a taktikai atomot. Oroszország hagyományos fegyverzettel egyre kevésbé lesz képes ellenállni az ukránoknak (az USA-nak), így vagy elfogadja a létét veszélyeztető vereséget (kicsi a valószínűsége), vagy beveti az atomot. Ez az egyik forgatókönyv. A másik, hogy be fog szállni Kína, mert nem fogják elnézni Oroszország vereségét. De inkább az első, mert Oroszország nem akar Kínától függni, úgyhogy megoldja maga.
FreeEurope
2023. június 30. 11:05
Ugye azt már láttuk Irak példáján (is), hogy mennyire bölcsen tud az USA felfegyverezni egy országot.
szürkeSzarvas
2023. június 30. 09:49
A deep state zsidai "tolják" a provokációt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!