Összeputyinoznák Marine Le Pent, a politikus tagadja, hogy befolyásolták volna

2023. május 25. 10:28

Az összeputyinozás mellett összeorbánozni is akarták, a francia politikus mindent tagad.

2023. május 25. 10:28
null

Marine Le Pen francia jobboldali vezető szerint egyetlen külföldi hatalom sem próbálta befolyásolni őt – írta meg a Bloomberg. A lap kifejtette, hogy arra reagált a francia politikus, miszerint pártjának Putyinhoz és Orbánhoz fűződő kapcsolatai befolyásolták a politikáját.

– mondta a külföldi politikai beavatkozásról szóló szerdai parlamenti meghallgatáson.

A vizsgálóbizottságot tavaly ősszel hozta létre Le Pen Nemzeti Összefogás pártja, hogy szembeszálljon az Oroszországhoz fűződő kapcsolatai miatti kritikákkal, amelyek az ukrajnai invázió után, alig néhány héttel a tavalyi francia elnökválasztás előtt kerültek ismét felszínre. A bizottság élén a párt egyik legjelentősebb személyisége, Jean-Philippe Tanguy áll.

Én egy bankkal írtam alá hitelt, nem Vlagyimir Putyinnal, különben önök mindannyian Macronnal írtak alá hitelt”

– mondta a törvényhozóknak a francia elnökre utalva. Hozzátette, hogy Oroszország korábban az Európa Tanács tagja volt, és nem egyezett volna bele a hitelfelvételbe, ha ahhoz feltételek kapcsolódnak.

Az Európai Unión kívüli bankoknak 2017 óta tilos francia politikai pártokat finanszírozni. Tavaly Le Pen 10,6 millió eurós hitelt kapott egy magyar banktól.

Nyitókép: Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. május 26. 17:09
Teljesen mindegy, ha a hazádat tartod első helyen akkor te Putyin támogatója sőt bérence vagy. Mert ez ma a fősodor szerint a leg negatívabb tulajdonság, amit valakire rásüthetnek. Hol vagyunk már a nácizástól? Fellélegezhetnek a németek, jöhetnek az antifák!
18.0 fok
2023. május 25. 13:20
"Tavaly Le Pen 10,6 millió eurós hitelt kapott egy magyar banktól." no, de kereki elvtárs! hát itt nem tetszett kifejteni az igazság minden szeletét, az anyja picsáját az elvtársnak. osztán melyik magyar banktól kapta azt a hitelt? és kinek a tulajdona ez a bank? és kinek a haverkája ez a tulajdonos? és kinek a pincsije a bankár haverkája? ugye-ugye? maga is szégyelli, kereki elvtárs. szégyellheti is.
Zilizi Gábor
2023. május 25. 12:05
Szlovákiaban ezt szokták a foci bírókra kiabalni nagyon intelligens modon. A bíró egy lepke! A lepke egy f@sz!
Zokni
2023. május 25. 11:57
Persze, miután csöpög róla Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!