Hoppá: zárt kapuk mögött játssza az egyik legfontosabb Eb-selejtezőjét a magyar válogatott

2023. május 10. 13:22

A szerbeknek a márciusi, Montenegró elleni podgoricai mérkőzésen történtekért kell bűnhődniük, amikor szurkolóik diszkriminatív rigmusokat skandáltak.

2023. május 10. 13:22
null

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megbüntette a szerbeket, akik így az 50 ezer eurós pénzbírság mellett zárt kapuk mögött fogadják majd a magyar válogatottat az Európa-bajnoki selejtezősorozat szeptemberi fordulójában.

A szerbeknek a márciusi, Montenegró elleni podgoricai mérkőzésen történtekért kell bűnhődniük, amikor szurkolóik diszkriminatív rigmusokat skandáltak. Az UEFA közlése szerint ezzel aktivizálták egy korábbi, Nemzetek Ligája-büntetésüket, amelyet akkor felfüggesztve kaptak. A szerb szurkolók emellett a bolgárok elleni, júniusi, idegenbeli találkozóra nem kísérhetik el a válogatottat.

Az UEFA nem jelzi, melyik meccsre szól a büntetés, az AP hírügynökség szerint ez a magyarok elleni lesz.

A márciusi meccsen házigazda montenegróiakat is megbüntették hasonló okok miatt, nekik 20 ezer eurót kell befizetniük és a következő hazai meccsükön a lelátó egy részét nem nyithatják meg. Montenegró legközelebb júniusban, ugyancsak a magyarok ellen lép pályára otthon. A G csoportot a szerbek vezetik két meccsen szerzett hat pontjukkal, az eddig egy mérkőzést játszó magyarok a másodikak három ponttal.

(MTI)

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maciapu
2023. május 16. 04:22
Ez úgy volna korrekt, ha az ”ősbűnt” elkövető együttes szurkolótáborát tiltanák csak ki, az ellenfél szurkolói viszont jelen lehetnének.
I.N.R.I.
2023. május 10. 16:56
Magyarországon és a környezetünkben olyan színvonaltalan a labadarúgás, hogy nem tud az ember azért kijárni, hogy élvezze a játékot. Azért járnak emberek a meccsre mert egy cirkusz. Pont mint a gladiátorjátékok voltak. Kimegy a nép, az istenadta nép, az alja. A melós, a szalag mellől az útkaparó, a boltos a nyugdíjas. Aztán létrehoznak egy szövetséget. Ez a csapatszellem. Ekkor közösen, falkaszellemben ordibálhatnak, szídhatnak bárkit vagy pont éltethetnek, ünnepelhetnek. Provokálhatnak. Ezért mennek. A meccs csak másodlagos dolog. Lehet vinni zászlót, molinót, füstbombát, amit csak be tudnak csempészni a stadionba. Ott az a menő aki a legállatabb módon viselkedik. Ez a csordaszellem. Itt a szar életét, szar munkáját, szar családját (ha van), probélmáit félreteheti és felszabadultan azt csinálhat nagyközönség előtt amit a munkahelyén, utcán, közösségbe, otthon nem tehet meg. Ezért fizeti a belépőt!!!! Nem a foci miatt megy. Ha azért kellene fizetni a magyar stadionok üresen konganának mint a szurkolók fejei...
alphaville
2023. május 10. 16:10
Hoppá. Nem hiszi el mi történt. Ezt nem tesszük zsebre.
Búvár Kund
2023. május 10. 15:37
Amúgy jó hír ez nekünk, mert a szerb-magyar elég "botrányszagúnak" igérkezett, így lehet hogy megúszunk pár zártkapus Puskást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!