Rengett a föld Romániában, még Békéscsabán is érezni lehetett

2023. május 22. 21:11

Eddig nem érkezett bejelentés sérültekről vagy jelentős anyagi kárról.

2023. május 22. 21:11
null

Közepes, 4,9-es erősségű földrengés történt hétfőn este Románia nyugati részén, Arad megyében, a magyar határ közelében – írta a román Országos Földtani Intézetre (INFP) hivatkozva az Agerpres hírügynökség

A földmozgás helyi idő szerint 20 óra 46 perckor következett be 15 kilométeres mélységben, Aradtól 24, Temesvártól 45, Békéscsabától 77 és Resicabányától 89 kilométeres távolságra

Az Arad megyei Aradon hírportál szerint

a földmozgás fészke  Lippa körzetében, Ópálos (Paulis) település közelében volt.

A földmozgást Kolozsvár térségében is érezni lehetett.

A hétfő esti romániai földrengés helyszínéhez legközelebb eső, 5,7-es erősségű földmozgás február 14-én történt az olténiai Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közölte, hogy eddig nem érkezett bejelentés az 112-es sürgősségi hívószámon esetleges sérültekről, jelentős anyagi kárról. Az IGSU operatív csapatai hétfőn este helyszíni szemlét tartanak az érintett megyékben, hogy felmérjék a keletkezett kárt – írta a News.ro hírügynökség.

Békéscsabán is érzékelték

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel azt is közölte, hogy a jelenséget Magyarországon, Békéscsabán is érzékelték.

Károkról ugyanakkor nem érkezett bejelentés – közölte az obszervatórium.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. május 23. 08:17
Bezzegromániában még a földrengés is nagyobb. Lehet hogy ez is nyugati fegyverszállítmány volt?
pipa89
2023. május 23. 06:45
Nem tetszik ez nekem... Talán az Etna miatt...Addig jó, míg a Csomád alszik.
Tót Ottó
2023. május 23. 00:04
Elég szar érzés.És ez még kicsi volt.
Atti bá
2023. május 22. 22:17
Szőröstalpak észre sem vették a rengéseket, mert a szőrzet mindent elnyel. Legyen az politikai változás vagy földrengés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!