Csónakbaleset történt a Maroson – egy gyermek meghalt, több személy eltűnt

2023. május 01. 09:33

A hatóságok úgy tudják, hogy a csónakban hat felnőtt és hat kiskorú utazott.

2023. május 01. 09:33
null

Egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán a perjámosi (Periam) kikötő környékén vasárnap este – közölte a Temes megyei katasztrófavédelem szóvivőjét idézve az Agerpres hírügynökség.

A hatóságok úgy tudják, hogy a csónakban hat felnőtt és hat kiskorú utazott. Két utast –  egy 28 éves nőt és négy éves gyerekét – a folyó déli, Temes megyei partján találták meg. A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a gyereket, de nem sikerült.

Négy személyt – két felnőttet és két gyereket – a baleset után három órával sem találtak még meg

Nagy erőkkel folyik a keresés

A bárka másik hat utasát – három felnőttet és három kiskorút – a folyó északi, Arad megyei partján találták meg. Őket enyhe kihűlési tünetekkel szállították kórházba.

A balesetről elsők között beszámoló Opinia Timisoarei temesvári hírportál úgy tudja, hogy a társaság Aradról indult csónakázni. A segélyhívóra helyi idő szerint 20 óra 24 perckor - negyed órával napnyugta előtt - érkezett riasztás a balesetről. A helyszínre érkezett mentőegységek a folyó mindkét partján és a vízben is nagy erőkkel keresik a négy eltűntet.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Főtér

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borvssoias
2023. május 01. 12:06
Borzasztó... 4 éves a legkisebb gyermekem... Borzasztó...
Dixi
2023. május 01. 11:24
Tizenketten. Most csónakáztak vagy hajókáztak?
Burmin
2023. május 01. 11:20
Részvétem, mentőmellény volt ?
Rodolfo
2023. május 01. 10:20
Aki ismeri a Marost, az alapból nagy óvatossággal indul oda csónakázni, dehogy egyszerre tizenketten?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!