Lezuhant Észak-Korea első kémműholdja

2023. május 31. 07:44

Az eszközzel az USA katonai tevékenységét akarták megfigyelni.

2023. május 31. 07:44
null

Észak-Korea elismerte kudarcát, miután a tengerbe zuhant a szerdán pályára állított kémműholdja. A hordozórakéta és a hasznos teher is a tengerbe esett. Dél-Korea azt állítja, hogy a hordozórakéta egyes részeit sikerült megszereznie.

A meghibásodást a hajtómű és az üzemanyagrendszer instabilitása okozhatta

– írja a KCNA állami hírügynökségre hivatkozva a Reuters.

Ez lett volna az ország első kémműholdja, Észak-Korea történetében pedig összesen a hatodik műholdindítási kísérlet. Az eszköz célja az lett volna, hogy fokozzák az amerikai katonai tevékenységek megfigyelését. 

Az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea tisztviselői telefonbeszélgetésükben „határozottan elítélték” a kilövést – közölte a japán külügyminisztérium.

Nyitókép: MTI / KCNA

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2023. május 31. 19:18
Nem zuhant az le, csak alámerült hogy ne lehessen radarral felderíteni.
Robert69
2023. május 31. 12:11
Ez aljas rágalom! Miután teljesítette küldetése legfőbb célját, bebizonyította a többcélú felhasználhatóságát és kicselezve az imperialista nyugati légvédelmet az előre meghatározott célpontra csapást mért. A pelikán elpusztult.........
Osztap Bender
2023. május 31. 11:22
Vajon hány embert gyilkoltat meg ez a dagadt minisztálin a kudarc miatt? Ideje lenne már "lapátra tenni".
B_kanya
2023. május 31. 10:42
"The RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) is a ship-based surface-to-air missile system used by the United States Navy to intercept short- and intermediate-range ballistic missiles as a part of Aegis Ballistic Missile Defense System. Although primarily designed as an anti-ballistic missile, the SM-3 has also been employed in an anti-satellite capacity against a satellite at the lower end of low Earth orbit."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!