Vezető olasz politikus: Orbán illiberális demokráciája nem létezik

2023. május 30. 12:53

Emma Bonino figyelmeztetett, az orbáni út helyett az EU-ban kell bízni.

2023. május 30. 12:53
null

A La Reppublica közölt egy cikket Emma Boninoval, aki jelenleg a +Europa vezetője, korábban volt külügyminiszter és uniós biztos is. Feltette a kérdést, hogy „Orbán Magyarországához hasonlóan mi is későn fogjuk felismerni, hogy erodáltuk a demokrácia örökségét?”. Mint mondta, Meloni és Salvini a magyar miniszterelnökről mint modellről beszéltek, viszont „az tény, hogy ő [Orbán Viktor]

Leszögezte, az olaszok azt kockáztatják, hogy „egy lassú demokratikus agónián keresztül autokráciába csúsznak”. Megjegyezte, pontról pontra reagálni kell, és bízni az EU-ban.

Nyitókép: Andrea Ronchini, Ronchini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. május 31. 22:08
"Szépen megnézed a valamikori köztévé, most első számú propagandaadó költségvetését, évi 80 milliárd körül, az 12 év alatt 1000 milliárd. A KESMA kábé ugyanennyi. A maradék propagandasajtó még egyszer 1000 milliárd. Összesen 3000 milliárd."
Vakfolt
2023. május 31. 09:56
Nahát újra Erzsébet díj?
Bögre
2023. május 30. 19:04
Emma Bonino figyelmeztetett, az orbáni út helyett az EU-ban kell bízni. Buzik, gender, ovodai buzupropaganda. A béke érdekében küldjünk még több fegyvert korruptisztánba.
Hangillat
2023. május 30. 17:56
"Orbán Magyarországához hasonlóan mi is későn fogjuk felismerni, hogy erodáltuk a demokrácia örökségét" A Bobcat-es EU demokraták dimbes-dombosról dimbes szintre sikeredtek legyalulni a demokráciát, és így liberálisból ők szűk látókörű (gender stb.) illiberálisakká és tényleges autokratákká váltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!