Az Egyesült Államok elítélte a koszovói kormányt a szerb kisebbség elleni erőszak miatt

2023. május 26. 21:54

A tiltakozó szerbek ellen a rendőrség könnygázt is bevetett pénteken.

2023. május 26. 21:54
null

Az Egyesült Államok határozottan elítéli, hogy a koszovói kormány erőt alkalmazott a fennhatósága alatt álló terület északi, szerb többségű részén – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Antony Blinken közleményében arra hívta fel figyelmet, hogy

a koszovói hatóságok az Egyesült Államok és Koszovó európai partnereinek tanácsa ellenére léptek fel erővel.

Észak-Koszovó szerbek lakta részén a szerb nemzetiségű lakosság egy csoportja blokádot állított egyes önkormányzati épületek elé, a tiltakozók ellen a rendőrség könnygázt is bevetett pénteken.

Az amerikai közlemény szerint a hatósági intézkedés nagy mértékben és szükségtelenül élezte ki a feszültségeket, aláásva a nemzetközi erőfeszítéseket a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálása érdekében, ezért arra szólítják fel Albin Kurti koszovói miniszterelnököt, hogy változtasson politikája irányán.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trilógia
2023. május 27. 09:48
A nyugat által létre hozott műországokkal mindig csak a problémát szaporították! Ilyenek voltak Jugoszlávia,Csehszlovákia,Nagy-Románia,Két Vietnam,Két Korea két Kongó,Kina és TaJvan! Állandóan saját fontosságukat hangsulyozzák! Pedig egyre kevésbé lesznek fontosak! Elnyeli őket a migráció!
masikhozzaszolo
2023. május 27. 08:12
Ez ugyanaz, mint a Donbassz. A kisebbség vegzálás, majd jön egy bofon rá, a pártfogótól. Most ugyanaz. Kisebbség bujtás USA-CIA által. Aztán várnak a válaszcsapásra. Nyilván most aktuálisan jó, ha a szerbek eldöntik, a Duna melyik partján akarnak maradni, mert ugye már az F16-osok készülnek a hidak lebombázására Taszárról, olaszból. Mi meg megint nemet mondunk, remélem. Ez a lángba borítjuk Európát projekt nagyon megy az USA-ban. Az Unió meg készségesen szárítja a fát, hogy gyulladjon már meg.
balbako_
2023. május 27. 08:04
Talán egy figyelmeztető mondatot kéne a koszovói albánoknak is mondani, hogy ne vegzálják a kisebbségüket.
Igazszó
2023. május 27. 06:21
Szemforgató büdös geci zsidók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!