Hátborzongató videó: gleccserhasadékba zuhant egy síelő Franciaországban

2023. május 02. 13:33

Csodával határos módon élte túl az esetet a sportoló.

2023. május 02. 13:33
null

Óriási szerencsével úszta meg a kalandot a francia síelő, aki a franciaországi La Grave környéki freeride paradicsomban csúszott. Hirtelen eltűnt egy gleccserhasadékban, ahol fennakadt egy hópárkányon. A társai azonban tudtak segíteni rajta és kihúzták onnan – írta meg a Síelők.hu.

Ezzel kapcsolatban egy videó került fel múlt héten a közösségi oldalakra. A portál arról is beszámolt, hogy az eset Franciaországban történt és a videóban azt látjuk, hogy egy síelőt hirtelen elnyel egy gleccserhasadék.

A tízfős csoport a nap legnagyobb részében együtt csúszott, mégis a baleset pillanatában a hasadékba esett síelő egyedül síelt. A csoport tagjai megfelelő felszereléssel rendelkeztek, de a többieknek nagyjából 20 perc kellett, amíg a helyszínre értek. Közben a bajbajutott megpróbált jégcsákánya segítségével kijutni a hasadékból, de a sikeres mentőakcióhoz az is kellett, hogy a többiek egy kötéllel kihúzzák.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 03. 16:24
Ránézésből ez nem egy kijelölt sípálya volt. Amúgy ha megúszta, állati mázlija volt, mert egy ilyen kráter kb bármilyen mély lehet. A társak a menetet megtalálhatják a síléc nyomai alapján, de hogy onnan hogy szedték ki. Ha van Isten, akkor tervei vannak még ezzel a taggal, amivel jó ha ő is tisztában van.
kozmosz
2023. május 03. 05:57
Nem hátborzogtam.
wantok
2023. május 02. 19:04
Hülye az is, aki ilyen kunsztokban keresi a kielégülést. A baj, sőt a tragédia is velejár(hat).
Akitlosz
2023. május 02. 17:51
Egy percen belül háromszor gleccserbe esni már több mint balszerencse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!