Örülnek a németek, leállt az utolsó három atomerőművük

2023. április 17. 11:24

A YouGov németországi felmérése szerint azonban a megkérdezettek 65 százaléka azt szeretné, ha az atomerőművek tovább működnének, de a többség úgy véli, előbb-utóbb le kell állítani azokat.

2023. április 17. 11:24
null

A hétvégén leállt az utolsó három aktív atomerőmű Németországban. Ennek már tavaly év végén meg kellett volna történnie, de elhalasztották az ukrajnai háború okozta energiaválság miatt – számol be az Euronews. Münchenben ezrek ünnepelték azok egyike, a várostól 70 kilométerre délre lévő, Isar 2 bezárását. A város polgármestere, Dieter Reiter kijelentette, a jövőt nem atomenergiának hívják. A jövő neve a megújuló energiák. 

A YouGov németországi felmérése szerint azonban a

megkérdezettek 65 százaléka azt szeretné,

ha az atomerőművek tovább működnének, de a többség úgy véli, előbb-utóbb le kell állítani azokat. A leállítás ellenzői szerint az atomerőművek alacsonyabb károsanyag-kibocsátású energiaforrást biztosítanak. Németország tavaly – hogy leváljon az orosz gázról – növelte a szén felhasználását.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. április 17. 18:42
Mi meg szolidaritásból fagyjunk meg, mert a túlterhelés miatt, jövő télen lekapcsolnak az erőművek európában mert a németek majd elszívják ha nem süt a nap és vihar van a balti tengeren.
eusebius
2023. április 17. 17:08
Szél, víz, nap: megújul napok, hetek alatt. Szén, olaj: megújul pár száz, pár millió év alatt. Urán és hasadó anyagok: tudtommal nem újul meg, ha kihasadta magát. Remélem érthető a szarkazmus.
fogas paduc
2023. április 17. 16:32
Hülyék. https://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
123321
2023. április 17. 15:07
európa legdegeneráltabb népsége...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!