Elfogyott a festék, csak fehér Ladák jönnek le a gépszalagról

2023. április 08. 10:07

Újabb nem várt hatása van az Oroszország elleni szankcióknak.

2023. április 08. 10:07
null

Oroszország legnagyobb személygépkocsi-gyártó vállalata, az AvtoVAZ még 2022 novemberében adott ki közleményt arról, hogy

bizonyos színárnyalatokban nem tudja leszállítani az autókat.

A 2023 elején elkészülő LADA Granta modellek csak fekete-fehér változatban voltak elérhetőek, a helyzet pedig azóta csak romlott – írta a carsweek.ru.-ha hivatkozva az Autónavigátor.

Időközben már minden árnyalat eltűnt. A cég nemrég tudatta, hogy

az Oroszországban legnépszerűbbnek számító LADA Granta immár csak fehérben érhető el.

Az AvtoVaz egyelőre nem tudja megmondani, mikor szállítanak majd újra különböző színárnyalatokban járműveket – idézte a friss értesüléseket a lap.

Az autófestékkel kapcsolatos nehézségek az Oroszországgal szembeni nemzetközi szankciók nyomán jelentkeztek, mivel ezek nagyrészét korábban importálták. A cég most kénytelen átállni a hazai gyártású anyagokra, ám ehhez jelenleg a termelőkapacitások nem állnak rendelkezésre – írta az Autónavigátor.

Nyitókép illusztráció. Fotó:Pixabay

***

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2023. június 14. 22:00
Majd meg kell várniuk a telet, hogy a harckocsik ne látszódjanak majd a mosógép sem divatból fehér, kína meg nem ad el festéket, mert m.bargó.
Atti bá
2023. április 09. 21:00
Egy kis kamu minden napra. A szankciók működnek.
hátakkor
2023. április 09. 13:27
A régi ruszki vicc: - Elvtárs, 9 év múlva május 7-én veheti át a kifizetett autót. - Déleleőtt , vagy délután? - 9 év után nem mindegy? - Nem. Délelőtt a vízvezetékszerelő jön.
Gáspár
2023. április 09. 05:17
Iker lámpás ezeröcsi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!