Kemény kritikát kapott Joe Biden a Wall Street Journaltől Afganisztán miatt

2023. április 07. 14:44

A lap szerint odalett a kivonulás miatt Amerika tekintélye.

2023. április 07. 14:44
null

A Wall Street Journal közölt egy szerkesztőségi állásfoglalást „Joe Biden nem sajnálja az afganisztáni kivonulását” címmel. Mint írták, miközben a sajtó Trumppal van elfoglalva, az emberek meg az ünnepekkel, Joe Bidenék közzétették az USA 2021-es afganisztáni kivonulásának felülvizsgálatát.

A WSJ szerint a fehér házi dokumentum megpróbálja úgy bemutatni a visszavonulást, mintha az lett volna az ország számára a helyes dolog, a bukás miatt pedig Trumpot okolja.

„Trump úr valóban ki akarta vonni a csapatokat, és valószínűleg ki is vonta volna, de Biden úr nem azért indult az elnökválasztáson, hogy Trump úr politikáját megerősítse.

és nem volt kötelessége kötelezni a tálibokat, akik nem tartották be a Trump úrral kötött alku saját részét. Biden úr tanácsadói közül sokan próbálták ezt elmondani neki, beleértve az amerikai katonai tábornokokat és az európai szövetségeseket, akik a néhány ezer szövetséges csapatból álló maradék erőt részesítették előnyben” – írták.

Megjegyezték, hogy a kivonulás miatt nem tisztelik jobban s többen Amerikát, s a lap szerint egyenes vonalat lehet húzni az afganisztáni bukás és Putyin ukrajnai inváziótól való elrettentésének kudarca között. „A csúnya, kétségbeesett kabuli jelenetek azonban azt kommunikálták a világ felé, hogy Amerika visszavonult, és ennek az üzenetnek a következményei közé tartozik, hogy Szaúd-Arábia kételkedik abban, hogy az Egyesült Államok megbízható partner, és Peking egyre agresszívabbá válik a Tajvani-szorosban” – tették hozzá.

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 10. 09:18
"Kemény kritikát kapott Joe Biden a Wall Street Journaltől Afganisztán miatt" - seggfejek. az afganisztáni kivonulás Trump sara, mert ő állapodott meg úgy előre, hogy nem voltak meg a feltételek, még a béketárgyalásoké sem . https://magyarnemzet.hu/kulfold/2020/10/masolat-kivonul-a-haborukbol-donald-trump 2020.10.09 Kivonul a háborúkból Donald Trump Minden Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai katonát karácsonykor már otthon szeretne látni Donald Trump, aki erről tett bejelentést a csapatkivonásokról szólva. A létszám csökkentése azonban a harcok intenzitásán és az afgán béketárgyalások sikerén múlik.
Devil
2023. április 08. 12:09
Ritka sötét gyökér a jelenlegi USA kormány, az agyhalott idiótával az élén! És ez vezeti az egyik legerősebb atomhatalmat! Aggódhatunk!
tetx
2023. április 07. 22:17
Afganisztán óta már annyi szégyenletes dolgot hozott össze a bidé kormányzat, hogy szinte kitakarja a kivonulást.
Backstab
2023. április 07. 22:01
Biden jo gyerek. Jol csinalta legkozelebb szivarvanyos zaszlot kell lobogtatni mielott el hagy egy putrit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!