Elemző: Románia is kiemelt célpont Oroszország számára

2023. április 02. 13:37

Barabás T. János szerint nem alaptalanok a vádak, miszerint két szélsőséges román politikus, kapcsolatban áll az orosz titkosszolgálatokkal.

2023. április 02. 13:37
null

Románia is kiemelt célpontja az oroszok moldovai tevékenységének – jelentette ki a Krónikának az elmúlt hetek Pruton túli, illetve romániai orosz hírszerzési tevékenységéről szóló híradásai kapcsán Barabás T. János, a budapesti Külügyi és Külgazdasági intézet vezető elemzője.

A szakértő a portálnak nyilatkozva elmondta: szerinte

nem alaptalanok a vádak, miszerint a két szélsőséges román politikus, George Simion és Diana Şoşoacă kapcsolatban áll az orosz titkosszolgálatokkal,

és hogy az orosz hírszerzési tevékenység továbbra is intenzív a térségünkben.

***

 

***

Nyitókép forrása: YouTube

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. április 02. 17:29
Ha az oroszok azon ügyködnek, hogy a moldávok visszakapják a románok javára elcsatolt, a kárpátokig és tengerig tartó területeiket az bizony támogatom. Az országot 1359-ben nyugatról a Kárpátok határolta, keleten a Dnyeszter folyó, délen a Duna és a Fekete-tenger, ez nagyjából a mai Moldovai Köztársaság területe, azonkívül Ukrajna Csernyivci területe, az ukrajnai Budzsák néven ismert tájegység, valamint Románia 41 megyéjéből a – 8 legkeletibb – együtt alkotta a Moldvai Fejedelemséget. Mint látható a Dnyeszteren túli köztársaság területe nélkül.
pumuklik
2023. április 02. 15:15
A qrva anyját ennek a Barabás metéltnek! Mi a lófaxért kell a bromságaival hergelni? Amit mondott, az egyet jelent egy világháborúval, atommal: mert Románia NATO tag, megtámadása pedig egyet jelent a NATO hadbalépésével..... többit már mindenki kitalálhatja! Tömören Barabás háborús úszító! ...
Igenpersze
2023. április 02. 14:40
Orulet. Kesz szerencse hogy a cia csak otthon dolgozik, europaban nem aktivak. Ja es a moszad meg a tobbiek.
Fecoka
2023. április 02. 14:25
Felesleges. Úgy is átállnak a győztes oldalára. Náluk ez nemzeti sport.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!