Egyre szorosabb az együttműködés Kína és Oroszország között

2023. április 26. 12:22

A két ország közös szándéknyilatkozatot írt alá.

2023. április 26. 12:22
null

Kína és Oroszország szándéknyilatkozatot írt alá a tengeri bűnüldözési együttműködés megerősítéséről – írta a Reuters a kínai állami média szerdai közlése nyomán.

A megállapodást a Kínai Népköztársaság parti őrsége és az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata az oroszországi Murmaszk városában írta alá. A nyilatkozat értelmében az országok

növelik együttműködésüket a terrorizmus, az illegális migráció, a kábítószer- és fegyvercsempészet, valamint az illegális halászat megállítása érdekében.

Az utóbbi időben feltűnően jól alakul a két ország kapcsolata.

Idén áprilisban Kína védelmi minisztere kijelentette, hogy készek együttműködni Oroszországgal annak érdekében, hogy szoros stratégiai kommunikáció valósuljon meg a két ország hadserege között. Nemsokkal korábban pedig Vlagyimir Putyin beszélt Oroszország és Kína szoros katonai együttműködéséről.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2023. április 26. 17:06
Nem bírtok el az oroszokkal te kis pöcs? Akkor mi a retek anyádért ugatsz itt?
need-info
2023. április 26. 14:25
Pucolják ki az usát mindenhonnan, ahol csak a szart kavarja és leckéztessék meg.
LancelotDuLac
2023. április 26. 12:58
nyilvánvaló a vazallus putykamaci követi a gazdit Micimackót XDDDDDD
edieTHEGREATeagle
2023. április 26. 12:49
"Kína és Oroszország szándéknyilatkozatot írt alá a tengeri bűnüldözési együttműködés megerősítéséről" Ettől max a tengeri kalózok szarnak be, ostoba Mandiner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!