Nem fogja elhinni: így küzdenek a papagájok magányossága ellen

2023. április 22. 07:51

A házi kedvencek felvehették a kapcsolatot más papagájokkal.

2023. április 22. 07:51
null

A videohívásra tanított papagájok kevésbé lesznek magányosak, állapítja meg egy kutatás. Az amerikai tanulmány figyelemmel kísérte, amikor a tulajdonosok arra tanították be kedvenceiket, hogy egy érintőképernyős táblagép segítségével vegyék fel a kapcsolatot más madarakkal – írta meg a Guardian.

Azok a papagájok, amelyeknek megengedték, hogy videohívásokat kezdeményezzenek más madarakkal, a tudósok szerint 

kevésbé érezték magukat elszigeteltnek.

A kutatók 18 madárról készült 1000 órányi felvételt vizsgáltak.

A madarak összesen 147 szándékos hívást intéztek egymáshoz a vizsgálat során, miközben a tulajdonosok részletes feljegyzéseket készítettek a madarak viselkedéséről, a kutatók pedig később áttekintették a videofelvételeket.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12335
2023. április 22. 08:40
Ez a videóhívás hatalmas ötlet.
retyezáti remete
2023. április 22. 08:39
Érdekes ez. Nem oly rég jött divatba ezeknek a nagy fajoknak a szabadban való röptetése, ahol is szervezetten kivonulnak jó időben a tulajdonosok egy csomó madárral valami nyitott helyre és égnek küldik őket. Embernek, állatnak jó. A madaraknak mert repülhetnek, és talizhatnak a fajtársakkal, az emberek meg közösen hódolnak a hobbijuknak, piknikeznek, fiesztáznak. Van hogy fesztivált szerveznek köré, és egyre népszerűbbek ezek az akciók a madárral nem rendelkezők körében is. Íme egy ilyen nap: https://www.youtube.com/watch?v=Ao497gAooDI -:))))))
Teréz A Piréz
2023. április 22. 08:19
A férjem perpillanat azzal szórakozik, hogy a kalitka bélelésére szolgáló újságpapírt lelkesen csipkedő papagájokra rádörren, hogy NO! Azok ránéznek, abbahagyják, és pár perc múlva kezdik előről a mókát. Annyira cukik! :D
drágabolgárúr
2023. április 22. 08:11
Nem hiszem el!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!