Német klímavédő: Mindig fel vagyok készülve arra, hogy valaki meghal a dugóinkban

2023. március 07. 11:43

„Ezt nagyon nehéz elviselni, de ezt bizonyos mértékig meg kell kockáztatnunk” – magyarázta Christian Bläul.

2023. március 07. 11:43
null

Dokumentumfilm készült Németország egyik szélsőséges klímavédő aktivistájáról, aki a filmben elmondja: bár nehéz elviselni, de el kell fogadni, hogy az utcai blokádjaik miatt keletkezett közlekedési dugók miatt emberek is meghalhatnak – tájékoztatott kedden az Euronews.

A lap beszámolt róla, hogy megdöbbentő kijelentést tett a 41 éves Christian Bläul, aki magát a Letzte Generation („Utolsó generáció”) radikális klímavédő szervezet „tudományos tanácsadójának” nevezi, egy róla készült egyórás dokumentumfilmben arról a kockázatról, hogy tüntetéseik következtében halálos baleset is érheti a közlekedőket.

„A hátsófejemben mentálisan

egy dugó végén történő baleset következtében tényleg előfordulhat, hogy ott emberek halnak meg. Ezt nagyon nehéz elviselni, de ezt bizonyos mértékig meg kell kockáztatnunk” – magyarázta.

„Mi a jobb? Nem tiltakozni és elfogadni, hogy tovább használjuk a fosszilis tüzelőanyagokat, vagy megpróbálni valamit, ami átalakíthatja a társadalmat, és lelassíthatja az éghajlati katasztrófát?” – tette fel a kérdést.

Nyitókép: Letzte Generation Facebook

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bela barva
2023. március 07. 23:17
Mit nem beszél ez a német!
Vitéz János
2023. március 07. 16:27
Német klímavédő: Mindig fel vagyok készülve arra, hogy valaki meghal a dugóinkban --- Pszichopata elmebetegek az európai társadalmak hangadói. Ennek megfelelőek lesznek a következmények is.
Igazszó
2023. március 07. 14:03
Régen, jobb időkben, az ilyen alakok életüket a gályarabságban, kőbányában hasznos munkával töltötték.
Úttalan utakon
2023. március 07. 13:56
Ez esetben az emberölés nem gondatlanságból, hanem szándékosan valósul meg: tudja, hogy ez is következik abból, amit tesz, de nem érdekli. Pszichopata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!