Tennessee állam kormányzója úgy tiltaná be a drag show-kat, hogy 1977-ben még nőnek öltözött

2023. március 01. 06:46

A republikánus Bill Lee hétfőn jelentette be, aláírja a tiltó törvényt.

2023. március 01. 06:46
null

Tennessee állam kormányzóját, Bill Lee-t képmutatással vádolják, miután egy róla készült, transzvesztitának öltözött fotó terjedt el, néhány nappal azután, hogy a politikus megerősítette, hogy aláírja a drag show-kat kriminalizáló törvényt.

A republikánus Lee hétfőn jelentette be, hogy aláírni tervezi azt a törvényt,

amely tiltja a nyilvános és gyermekek előtt történő drag show-k bemutatását.

Ez a bejelentés két nappal azután történt, hogy a Redditen elterjedt egy kép, amelyen Lee középiskolás korában transzvesztitának öltözött. Az 1977-es képen a fiatal Lee parókát, pompomlány-egyenruhát és gyöngynyakláncot visel. A gimnáziumi évkönyvi fotó felirata: „Hard Luck Woman”.

Az eredeti posztot készítő Reddit-felhasználó megjegyezte a NBC News szerint, hogy a kormányzó képmutatása motiválta a megosztásra.

Lee nem erősítette meg, hogy a most látott fotó róla készült. Lee hivatala azonban válaszolt azokra a kérdésekre, hogy vajon képmutató-e aláírni a drag-előadások betiltásáról szóló törvényt, amikor a kormányzó maga is öltözött már dragba.

A Daily Beastnek adott nyilatkozatában Lee irodája azt mondta, hogy az évkönyvi fotón látható „könnyed iskolai hagyományokat” nem szabad „összemosni” azzal, amit a törvénytervezet tilt. A szóvivő azt állította, hogy az összehasonlítás „tisztességtelen és tiszteletlen a Tennessee-i családokkal szemben”, anélkül, hogy részletezte volna, hogy miért is.

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. március 01. 19:05
A címadó ember úgy ír, hogy 1977-ben még a szentlélek heréjében sem volt. Egy embert nem tud mutatni a Földön, aki ma olyan, úgy gondolkodik, mint 1977-ben.
KBA98
2023. március 01. 16:43
A mai lányoknak azért nem könnyű az életük, ha jó pasit akarnak!
LancelotDuLac
2023. március 01. 15:51
"Tennessee állam kormányzója úgy tiltaná be a drag show-kat, hogy 1977-ben még nőnek öltözött" Csak leutánozta Szájer ténykedését XDDD
Zsolakomarom
2023. március 01. 12:43
vagonba ezekkel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!