Bibliából idézett az egyetemi tanár, kirúgták

2023. március 10. 20:23

Szolgákról és mesterekről idézett, nem kellett volna.

2023. március 10. 20:23
null

A Texas Tech Egyetem menesztette vezető kosárlabdaedzőjét, miután egy szolgákról szóló bibliai verset idézett. „Azt mondtam, hogy a Bibliában Jézus arról beszél, hogy mindannyiunknak vannak főnökeink, és mindannyian szolgák vagyunk” – mondta Mark Adams edző a Stadiumnak.

Az egyetem saját közleménye szerint Adams „arra bátorította a diák-versenyzőt, hogy legyen fogékonyabb az edzésre, és bibliai verseket idézett a munkásokról, tanárokról, szülőkről, és az urukat szolgáló rabszolgákról”.

Adams a szerdai lemondó üzenetében kifejtette: „Egész életemben az volt a célom, hogy segítsek és pozitív hatással legyek a játékosaimra, és hogy a Texas Tech férfi kosárlabdacsapatának része legyek. Azonban mind az egyetem, mind én úgy gondolom, hogy ez az incidens elvonta a Texas Tech férfi kosárlabdacsapatának és az egyetemnek a figyelmét.”

Nyitókép: Pixabay

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vizi369
2023. március 11. 17:36
Amennyiben egy fekete játékosának beszélt urakról és rabszolgákról akkor az usákok csak hozták a szokásost, a woke őrület nem ismer pardont, progresszívaknál már csak így megy.
Lajoss
2023. március 11. 17:32
Hivassuk be az amerikai nagykövetet! :)
obsitos0
2023. március 11. 16:41
Edző, tanár, professzor, ezeknél mindegy?????? Különben sem illik idegen tollakkal ékeskedni, ezt már megmondta Houdini is, és eltűnt.
csapláros
2023. március 11. 14:26
Akkor is ez a sors várt volna rá, ha a Talmudból vagy Buddhától, vagy valamilyen taoista mondást, példálózást idézett volna??? Netán a Biblia mint az egyetemes kultúra egyik értéke egy cenzúrázott dolog az Egyetemen csak épp a Mein Kampf és a Sion bölcseinek a jegyzőkönyve maradt nyilvános, mint a liberális vélemény és szólásszabadság megnyilvánulásai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!