Megdöbbentő képeket küldött a HUNOR mentőcsapat Törökországból (FOTÓK)

2023. február 12. 10:29

Új munkaterületen dolgoztak a HUNOR tagjai éjszaka.

2023. február 12. 10:29
null

Új munkaterületen dolgoztak a HUNOR tagjai éjszaka. Ebben a szektorban egy összeomlott ház liftaknáját derítették fel. Ott csak akkor tudnak dolgozni, amikor a nagy munkagépek leállnak, és nem mozgatják a romokat a földrengés sújtotta területen. Kollégáink beszámolója szerint a kritikus, katasztrófától számított századik óra után már egyre kevésbé reménykednek a helyiek abban, hogy

szeretteik előkerülhetnek, viszont a halottaik felkutatása és kiemelése ugyancsak fontos.

A HUNOR hatodik napja Antakya-ban tartózkodó egységéhez két magyar keresőkutyás csatlakozott, így most már négy kiképzett állattal tudják váltásban keresni a földrengés áldozatait. Szintén a HUNOR munkáját segíti a Budapesti Műszaki Egyetem három építészmérnök statikus szakértője, akik részt vesznek a csapat felderítési tevékenységében. Az ő feladatuk az épület állékonyságát ellenőrizni és felmérni, illetve azt figyelni a mentés során, hogy a vizsgált rom mennyire instabil – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Fotók: Hunor Mentőcsapat

A Képeket az alábbiakban tekintheti meg:

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2023. február 12. 18:13
Az ilyen helyeken japán módon kell építkezni. Nem lehet véletlen az sem, hogy a hagyományos házaik könnyűszerkezetűek. Vagy az inkák! Templomuk alá kőgolyókat tettek. A ráépített spanyol templom is megúszta.
NoFace
2023. február 12. 11:50
Sajnos a mostani, becsült áldozatok száma nem végleges. Lehet annak még akár a kétszerese is, sőt... Senki sem tudja mi van még a romok alatt, ahova a hős mentők és kutyáik oda se férhetnek.
5m007h 0p3ra70r
2023. február 12. 11:30
Szökőár, pusztító viharok, földrengés, vulkánkitörések, eslivatagosodás, stb. nehezítik az életet a bolygón. Ahol mégsem ott az ember gondoskodik róla hogy legyen elég baja. Ennek a katasztrófának is van üzenete. Még ha senkit sem érdekel.
Mich
2023. február 12. 11:28
Sokkal rosszabb, mint az ukrajnai háború...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!