Majdnem nukleáris katasztrófát okozott két orosz rakéta

2023. február 19. 19:15

Az üzemeltető tájékoztatása szerint az orosz rakéták közel voltak ahhoz, hogy nukleáris katasztrófát okozzanak, miután egy dél-ukrajnai erőműhöz közel baleset történt.

2023. február 19. 19:15
null

Az üzemeltető tájékoztatása szerint az orosz rakéták veszélyesen közel voltak ahhoz, hogy „nukleáris katasztrófát” okozzanak, miután egy dél-ukrajnai erőműhöz közel baleset történt – adta hírül a Sky News.

Az Enerhoatom közölte, hogy szombat reggel 8 óra 30 perc körül két cirkálórakétát észleltek a Juzsnoukrainszk város közelében található dél-ukrajnai atomerőmű közvetlen közelében.

A társaság felszólította a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget (NAÜ), hogy tegyen meg „minden lehetséges intézkedést az orosz nukleáris terrorizmus megállítására”. A közlemény szerint a rakéták a kilövés után a Déli-Bug folyó mentén Pervomajszk városa felé,

Mikolajiv régióban haladtak a légtérben, és veszélyesen közel repültek a nukleáris létesítményhez.

A Sky News arról is beszámolt, hogy az 1,7 millió előfizetővel rendelkező Readovka orosz hírgyűjtő weboldal felszólította a hadsereget, hogy kényszerítsék az ukránokat az erőművek vészhelyzeti leállítására az erőművek biztonságos üzemeltetését biztosító elektromos alállomások megcélzásával.

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 20. 12:40
Szar zsidó propaganda, cuckoldkonzi mandineres buzik tálalásában. Hazug is, szánalmas is.
Akitlosz
2023. február 20. 00:25
Majka majdnem leejtette a mobiltelefonját.
pandalala
2023. február 19. 22:57
És mi, és hol volt a "baleset"? Csak én nem találom a cikkben a leírását? .... :-)
B_kanya
2023. február 19. 21:48
Tehát akkor nem közel csapódtak be, hanem közel repültek el? Ehh... brit tudósok. És a Kalibr-eket meg Uragan indítóval kell illusztrálni? Naaaa.... Mandiner....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!