Pattanásig feszült a helyzet Kárpátalján, folyamatosak a magyarellenes inzultusok

2023. február 06. 19:04

„A Munkácsi kistérségben zászlókat és magyar feliratokat távolítanak el, oktatási és kulturális intézmények vezetőit bocsátják el” – fogalamzott Dunda György újságíró.

2023. február 06. 19:04
null

Folyamatosan zajlanak a kényszersorozások Ukrajnában, és így Kárpátalján, a Munkácsi kistérségben is állandósultak a magyarellenes intézkedések, a regionális nyelvű média pedig a határon túli magyarok ellen hergeli az ukrán közvéleményt.

 

Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója is beszámolt a kárpátaljai magyar közösséget ért inzultusokról. „A Munkácsi kistérségben zászlókat és

A turulvesztett munkácsi várban megtiltják Petőfi Sándor mellszobrának koszorúzását, az államnyelvi jogok biztossága iskoláinkat listázza a Beregszászi járásban. És ezek csupán az elmúlt hét történései. Amennyiben visszanyúlnánk egészen 2017 szeptemberéig, egy újságoldal is kevés lenne a méltánytalanságok felidézésére” – írta közösségi oldalán az újságíró.

 

Magyar zászlókat szednek le, magyar tanárokat rúgnak ki Kárpátalján egy friss rendeletre hivatkozva

Munkács város után a Munkácsi kistérség magyar falvainak közintézményeiről is eltávolították a magyar nemzeti zászlókat - számolt be két nappal ezelőtt a Kárpátalja. Mint írják, Fornoson ehhez a városi rendőrséget is be kellett vetni. A magyarországi fenntartású Munkács FC Dercenben működő futballakadémia épületéről leszerelték a magyar nyelvű táblákat.

 

A tapasztalatok szerint az ukrán nyelvű hírportálokon folyamatosan szidják a kisebbségeket. „A háborús stressz okozta felfokozott közhangulatban egy szikra is elég. A napnál is világosabb, nekik pont ez a céljuk” – jegyezte meg Dunda György.

Az ukrán hadsereg katonájaként harcoló Fegyir Sándor úgy látja, Magyarországon és Ukrajnában is orosz ügynökök terjesztenek álhíreket a kárpátaljai magyarokról, azzal a céllal, hogy egymás ellen fordítsák a kárpátaljai magyarokat és az ukránokat.

Nyitókép: MTI / Friedmann Endre

 

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 07. 14:48
A vétótlan köpcös geci gyáva, rabláncon tartott csicska. Bármit megszavazott eddig: jönnek az orosz olajtermékek EU-s ársapkái. Nesze bazdmeg nemzeti inzultáció! Nesze bazdmeg 97%! A sok agyhalott nernyik balfasz pedig ámulva bámul ki a buta fejéből, hogy a vétótlan köpcös geci megint csak mást tesz, mint amit hazudik. Jön a 10. szankciós csomag és a hoholok soron kívüli eu. csatlakozása is - a vétótlan köpcös geci által megszavazva - nernyik balfaszok! Zabáljátok!
II.baljoska61
2023. február 07. 10:32
Kösz, Orbán! Első perctől tudni lehetett, hogy ide fog vezetni az ukránellenes magatartása. Amikor bejelentette, hogy nem szállít fegyvert és nem engedélyezi a fegyverszállítást Magyarország területén keresztül, már eldőlt, hogy a legnagyobb ellensége a kárpátaljai magyarságnak Orbán Viktor Mihály! Lehet picsogni, meg hőzöngeni, az az igazságot nem fedi el...
Ólat a trolloknak
2023. február 07. 10:27
Végtére is csak az uniós ajánlásokat próbálják betartani...
Nabakker
2023. február 07. 08:58
Rohadt mocsok ukránok. A családjukat meg mi etetjük meg neveljük! Persze majd ezt egy pillanat alatt el fogják felejteni, majd letagadni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!