Lukasenka: Minszk teljesítette a Moszkvával szembeni szerződéses biztonsági kötelezettségeit

2023. február 17. 17:21

Orosz–belarusz: két jó barát.

2023. február 17. 17:21
null

Fehéroroszország száz százalékig teljesítette azokat a kötelezettségeit, amelyeket Oroszországgal szemben biztonsági megállapodásuk keretében vállalt a tavalyi évre – jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, amikor orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin pénteken fogadta őt Novo Ogarjovó-i rezidenciáján. Lukansenka arról is beszélt, hogy Fehéroroszország nem nagy orosz műszaki támogatással csatarepülőgépek gyártásába tudna kezdeni. A fehérorosz elnök szerint a nyugati országok

nem tudták ellehetetleníteni Oroszország és Fehéroroszország IT-iparát,

az importhelyettesítés ezen a téren teljes lendülettel folyik.

„Nem mondhatom, hogy minden kérdést megoldottunk, de volt előrelépés” – mondta a fehérorosz vezető. Közölte, hogy orosz cégek több mint 300 millió dollár értékben rendeltek szolgáltatásokat fehéroroszországi IT-cégektől. A találkozó nyilvános részén azt is hangoztatta, hogy a 28 orosz-fehérorosz uniós integrációs program 80 százalékban megvalósult, és hogy nagyrészt humanitárius jellegű feladatok várnak megoldásra. Bejelentette, hogy Fehéroroszországban hivatalt kapott a közös adóügyi bizottság. Kitért arra is, hogy szerinte ma már nem verseny, hanem együttműködés folyik a Maz és a Kamaz teherautógyár között. Lukasenka szerint Oroszország és Fehéroroszország tavaly rekordösszegű, 50 milliárd dollár értékű áru- és szolgáltatásforgalmat bonyolított le.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Mecel

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. február 17. 18:51
Attól még, amit elmondtam az ül... Ugyanez vonatkozik a "kijiv", "harkiv", "lviv" stb. szoponcokra is. Előbb-utóbb fuckrajna négerek földje lesz...
Xplorator
2023. február 17. 18:25
Aki úgy írja le hogy "Lukasenka", az egy ukránszopó, liberális buzi. (Szerintem pedofil is) Nekünk meg LukasenkO
Lajoss
2023. február 17. 17:59
Vezérgecik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!