Korábbi izraeli miniszterelnök: Putyin biztosított róla, hogy nem öli meg Zelenszkijt

2023. február 05. 14:19

A szavadat kell adnod, hogy nem teszed meg – idézte fel a beszélgetést a politikus, hozzátéve, hogy Putyin valóban a szavát adta.

2023. február 05. 14:19
null

Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök arról beszélt egy interjúban, hogy a háború kirobbanásakor Vlagyimir Putyin megígérte neki, hogy nem végez az ukrán elnökkel – közölte a Jerusalem Post

Naftali Bennett 2022. márciusának elején Moszkvába utazott, hogy részt vegyen a háborúzó felek közti békítő tárgyalásokon. A politikus több részletet is elárult az útjáról az interjúban, többek között, hogy bár a békét nem tudta kicsikarni a felekből, az orosz elnöktől szerzett egy ígéretet arra vonatkozóan, hogy nem öli meg Volodimir Zelenszkijt. 

Az ukrán elnök akkoriban egy bunkerben bujkált, épp azért, hogy megakadályozza az ellene elkövetett esetleges merényletet. Benett elmondása szerint telefonon hívta fel Putyint, akitől megkérdezte, hogy tervez-e merényletet végrehajtani Zelenszkij ellen, aki erre azt felelte, hogy nem. 

A szavadat kell adnod, hogy nem teszed meg

  – idézte fel a beszélgetést a politikus, hozzátéve, hogy Putyin valóban a szavát adta. Benett ezután felhívta Zelenszkijt, hogy megnyugtassa, nem áll semmiféle halálos fenyegetés alatt. Az ukrán elnök némi győzködés után hitt neki, és a bunkerből visszatért az irodájába, ahol aztán készített egy videót, amelyben arról beszélt, hogy nem fél. 

 

***

Nyitókép:EyePress News /  AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. február 06. 12:09
Korunk legnagyobb humanistája.
Kybon
2023. február 05. 17:34
"aki erre azt felelte, hogy nem" - Naftalin, a m_o_ly_i_r_t_ó még pipiskedik kicsit. Hiszen ő egy fontos, internésönel tényező...
mrjkovacs
2023. február 05. 17:19
Litvinyenkót se Putyin ölte meg!
kaffogó hebrencs
2023. február 05. 17:16
Azt legfeljebb lezuhan a helikoptere... Veszélyes az utazás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!