Morawiecki: Hitler után Németország visszatért a civilizációba, ez az út Oroszország előtt is nyitva áll

2023. február 09. 14:55

A lengyel miniszterelnök szerint „lengyel és európai állami érdek legyőzni Putyint”.

2023. február 09. 14:55
null

Interjút adott az olasz Corriere della Sera lapnak Mateusz Morawiecki. Ebben először kritikával illette Németországot, Berlin ugyanis szerinte „nyilatkozatokban sokkal több támogatást nyújt Ukrajnának, mint a valóságban”.

Elmondta azt is: „az ukrajnai háborút elsősorban Lengyelország és egész Európa egzisztenciális fenyegetésének tekintjük. Ha Oroszország nyer, akkor minden geopolitikai elemzést el lehet vetni. Lengyelország nem maga választotta meg, hogy hol helyezkedik el a térképen, de teljes mértékben tisztában van azzal, hogy ez a pozíció milyen felelősséggel jár. Oroszország legyőzése a lengyel és európai állami érdek is”.

A lengyel miniszterelnök szerint a háborúnak akár ebben a pillanatban vége lehet, ha az orosz elit felismeri, hogy amit a „putyini propagandagépezet különleges katonai műveletnek hív, az valójában egy öngyilkos küldetés”. Majd hozzátette: „van helye Oroszországnak a világban, de nem a putyini Oroszországnak. 

Hitler után Németország is visszatért a civilizált országok világába. Ez az út Oroszország előtt is nyitva áll”

– fogalmazott. 

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Maciej Kulczynski

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. február 11. 13:22
Mekkora opportunista ez a fickó! Emlékszem, mennyire be volt szarva, amikor az EU-ban kellett vétózni. Állandóan meg akart futamodni, a fülénél fogva vittük vétózni. Utána Orbán rendkívül cinikus módon őt nevezte meg az ügy hősének. Olyan önelégült zavarodottság látszott rajta, mint amilyen most, amikor főcsicskává nevezték ki. Pedig nem két nap a történelem és úgyis a víz alá nyomják majd a lengyeleket újra, amikor megszületik a paktum az oroszokkal. Mindenesetre nem kárhoztatom, mert ez az ív jó Lengyelországnak az elkövetkező néhány évtizedre, komoly lehetőségek előtt állnak. Bármi lesz Ukrajnában, a lengyelek nyernek rajta. Sajnos, nekünk ez a kör semmilyen módon nem fizet. Felkavarta az állóvizet, rengeteg pénzt von majd el a katonai készülődés a jövőnktől.
Ente
2023. február 10. 10:50
Őszintén megmondta mit szánnak az usákok és vérebeik az oroszoknak. Remélem a medve szétvsapja őket a "civilizáltságukkal" együtt.
evpus
2023. február 10. 07:43
A lengyeleket a politikusok és a média iszonyatosan hergeli. Már ott tartanak, amellett, hogy fegyvereket szállítanak, embereket toboroznak az ukikhoz, azzal a felkiáltással, hogy "mentsük meg Európát"! Veszélyes!
europész
2023. február 09. 20:22
Ez is be van drogozva talán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!