Már a 24 ezret is meghaladja a földrengés, áldozatainak száma – a magyar alakulatok kitartanak

2023. február 11. 10:15

A Hunor mentőcsapat fáradhatatlanul végzi a kutató-mentő munkát – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2023. február 11. 10:15
null

Még mindig akadnak túlélők a romok alatt Törökországban és Szíriában napokkal a földrengések után. A Reuters értesülései szerint a mentőcsapatok pénteken egy tíznapos csecsemőt mentettek ki az édesanyjával Törökországban, de más helyszíneken is sikerült túlélőket a felszínre hozni. 

Eközben Recep Tayyip Erdogan elnök kritikát fogalmazott meg a hatóságokkal szemben. A török vezető úgy véli,

a különböző szerveknek gyorsabban kellett volna reagálniuk a hét elején történt földrengésre

– tette hozzá a lap.

A Reuters közlése szerint a katasztrófa sújtotta térségben, Dél-Törökországban és Északnyugat-Szíriában négy nappal a 7,8-as erősségű földrengés után a halálos áldozatok száma meghaladta a 24 ezret is.

OKF: Nehéz körülmények között tovább dolgozik a Hunor mentőszervezet

Nagyon nehéz körülmények között tovább dolgozik a Hunor mentőszervezet a földrengés sújtotta Törökországban, éjjel is folytatták a kutatást a túlélők után – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szombaton az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint

csak a Hunor mentőszervezet vállalta az éjszakai kutatást abban az épületben, amelyikben péntek este túlélőket jeleztek a keresőkutyák.

Végül azonban 16 órányi munka sem vezetett eredményre, és a száloptikával és hangdetektorral történő kutatás során egyelőre csak holttesteket találtak – tette hozzá.

„A változatlanul nagyon nehéz körülmények ellenére a magyar mentőcsapat fáradhatatlanul végzi a kutató-mentő munkát. A helyzetet könnyíti, hogy a csapat logisztikusa, Patai Sándor tűzoltó százados olyan berendezéseket szerelt össze, amelyekkel működtethető a Hunor sátraiban levő hősugárzó, így könnyebben viselik a pihenőidejüket töltő tűzoltók az éjszakai mínusz hét fokot” – fogalmazott Mukics Dániel.

MTI/Reuters

Nyitókép: Magyarország Kormánya Facebook-oldala

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2023. február 11. 15:09
MIKOR VESZI ÉSZRE MÁR MAGÁT AZ "EMBERISÉG". A JÓISTEN PONT MOST BIZONYÍTOTTA BE TÖRÖKORSZÁGBAN, HOGY SOKKAL NAGYOBB HATALMA VAN NEKI FELETTÜNK, MINT AHOGY AZT KÉPZELNÉNK! NEKI PÁR PERC ALATT NAGYOBBAT SIKERÜLT PUSZTÍTANIA (pénz nélkül), MINT AMIT A VILÁG HALADÁRJAI PÁR NAP HAJÁN EGY EGÉSZ ÉVE UKRAJNÁBAN TESZNEK. A JÓISTEN NEM VIZSGÁLT ELŐZMÉNYEKET, NEM KÖLTÖTT PÉNZT, NEM FOGLALKOZOTT AZZAL, HOGY KI ÜTÖTT VISSZA (mert minden úgy kezdődik, hogy a másik visszaütött!), CSAK MEGTETTE... ÉS MINDEHHEZ NEM KÖLTÖTT EL SZÁMOLATLANUL PÉNZT, HOGY ÍGY LECSERÉLHESSE AZ "ELAVULT ESZKÖZEIT", HOGY MEGSZEREZZE A HATALMAT A MÁSIK ELŐTT/ELŐ, HOGY VALAMI VÉLT SÉRELEMÉRT BOSSZÚT ÁLLJON. AZÉRT TEREMTETT MINKET A SAJÁT KÉPÉRE, HOGY LÉTREHOZZUK MAGUNKNAK A FÖLDI PARADICSOMOT, DE EGYENLŐRE NEKÜNK CSAK A FÖLDI PARADICSOM MEGALKOTÁSÁRA FUTOTTA... NEM AKAROK ÍTÉLKEZNI SENKI FÖLÖTT, AZ AZ ÚR DOLGA, DE BIDÉ ELNÖK SZERINTEM HIÁBA JÁRT A PÁPÁNÁL, HISZ (szerintem) NEM ERRE KAPOTT ÁLDÁST A PÁPÁTÓL, HANEM ARRA, HOGY ELŐMOZDÍTSA "VILÁGBÉKÉT", NEM A VILÁGHARCOT... VEGYÜK ÉSZRE A JÓISTEN FIGYELMEZTETÉSEIT, HA HOSSZÚ ÉLETŰEK AKARUNK LENNI A FÖLDÖN, DE AMAI ÉLET NEM EZT A HOSSZÚ LÉTET VETÍTI ELŐRE... ÉS MÉG VALAMI, ZUHANÓ REPÜLŐN NINCS ATEISTA, MERT MINDENKI RÁÉBRED, HOGY MOST INDUL A JÓISTEN ÍTÉLŐSZÉKE ELÉ... ÉS MINT TUDJUK, AKINEK TÖBB ADATOT, ATTÓL TÖBB KÉRETIK SZÁMON... ...és mind a mai nap is többet foglalkozunk Ukrajnával, mint a földrengés sújtotta területekkel. Annak, amit eddig az ukrajnai háborúban eldurrogtattak a felek, a negyedéből vissza lehetne építeni Törökország és Szíria földrengés okozta veszteségeit. Sajnos, az ember életeket nem az örök veszteség itt is és ott is...
fado
2023. február 11. 12:08
Sajnos a hajlam ott van bennük és amint növekednek mindegyikből elő is jön. Ahogy belőlem és belőled is
fado
2023. február 11. 11:36
Jézus Krisztus teremtette a világot, mindenek előtt létező: Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette. Ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült.-Zsid 1, 1-3
Orange79
2023. február 11. 11:32
Vajon kik lehetnek azok a nyomorultak akik diszlajkot nyomnak az eddigi kommentekre?! Valaki szamara tenyleg nincs erkolcsi/moralis minimum. Az ilyen tetvek megerdemelnek, hogy nehany napig kuksoljanak egy epulet romjai alatt, segitseg nelkul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!