Biden hitelbombája nemsokára durranhat

2023. február 26. 22:48

Már 1760 milliárdra emelkedett az amerikai diákhitel-tartozások összege.

2023. február 26. 22:48
null

Egyre csak nő az amerikai diákhitel-tartozások összege a tengerentúlon, az Egyesült Államokban ez a szám már meghaladja az 1760 milliárd dollárt a Portfólió adatai szerint, amely 1,37%-os növekedés a tavaly előtti értékhez képest. Komoly gondot jelent az is a Biden-adminisztrációnak, hogy egyre több olyan amerikai van, akik évtizedek alatt sem tudják visszafizetni a tanulmányi hitelt.

A jelentések szerint átlagosan 14 millió forintnyi diákhitele van azoknak, akik felvették a kölcsönt. 

Washingtonnak június végéig van ideje, hogy eldöntse, mit kezd a helyzettel, Joe Biden azt is felvetette, hogy elengedik a kintlévőségeket. Sok elemző azon a véleményen van, hogy ez az egyik legsúlyosabb pénzügyi probléma jelenleg az Egyesült Államokban. 

A Portfólió számításai szerint egy alapszakos diploma eléréséhez minden harmadik hallgatónak hitelre van szüksége, átlagosan 31 410 dollárra, míg egy mesterszakos vagy doktori diploma eléréshez a hallgatók kétharmadának kell állami kölcsönt felvennie, fejenként több mint 90 ezer dollárt.

Ha sikerül átvinnie a Biden-kormánynak a javaslatot, a 43,5 millió adósból mintegy 20 millió embernek megszűnne a törlesztési kötelezettsége, az intézkedés teljes költségét 400 milliárd dollárra becsülik.

Nyitókép: CLAUDIO SANTANA / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. február 27. 17:44
Egy olyan ország, mely hatalmas választási csalásokkal egy demens vénembert ültet be egy vezetői székbe szégyenkezhet, nem kicsit, hanem nagyon!
fatman
2023. február 27. 15:18
az ígéret földje!!! remélhetőleg hamarosan fellázad a középosztály... ideje rájönni, h csúnyán átkúrták őket... járhatnak egyetemre hitelből, miközben az adóbevételek mennek Ukrajnába, Afganisztánba, meg egyéb helyekre, ahol a fegyvergyártók halálra keresik magukat... jó kis üzleti model...
kolozsv
2023. február 27. 14:44
"Biden hitelbombája nemsokára durranhat " Bidé szereti a durrogást. Fogadáson, bárhol... Bár nagy durranásnak nagy beszarás a vége.
Zsolakomarom
2023. február 27. 14:01
Ja bocsi 54K dollar az eves median jovedelem az USAban, felsofoku vegzettseguek medianja joval tobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!