Reuters-értesülés: Belarusz másfél millió embert tud mozgósítani, ha kell

2023. február 26. 13:32

Mégpedig a már most rendelkezésre álló fegyveres erőin túl.

2023. február 26. 13:32
null

Az Ukrajnával szomszédos orosz szövetséges számára, fegyveres erőin kívül további 1,5 millió potenciális katona áll rendelkezésre – idézett a Reuters szombaton egy magas rangú tisztviselőt.

Alekszandr Lukasenka támogatta orosz kollégáját, Vlagyimir Putyint az Ukrajnával vívott, immár egy éve tartó háborújában, többek között azzal, lehetővé tette Oroszország számára, hogy újonnan mozgósított csapatokat képezzen ki Fehéroroszországban A belarusz csapatok eddig hivatalosan nem vettek részt az Ukrajna elleni hadműveletekben, de az elnök korábban azt is engedélyezte az orosz hadseregnek, hogy

Fehéroroszország területéről hatoljon be Ukrajnába.

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök októberben jelentette be, hogy az ország közös haderőt állít fel Oroszországgal, a bejelentésből viszont nem derült ki, hol állomásoznak majd, vagy átlépik-e a belarusz-ukrán határt.

 

***

:Nyitókép: Alexander Astafyev / Sputnik / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dewer
2023. február 26. 23:15
Én azt olvastam: a 9 millió lakosú Fehéroroszország 5 millió katonát tud küldeni a frontra. Akár azonnal. Naná! :)))))))))))))))))
akkor ki
2023. február 26. 21:07
Mindegy mennyi, tessenek már északról bevonulni, megkeresni a Világ legnagyobb bohócát, zsákot húzni a fejére és vinni az Uralon túlra, ahol soha nem találják meg. Kulabá meg a sok szerencsétlent meg egy sercintéssel ellehet intézni!
files32
2023. február 26. 18:06
Ebből 1.5 millió dezertálna, tegyük már hozzá.
Tatulus
2023. február 26. 17:25
Alakul ez! Vegyetek Geiger-Müller számlálókat! A halálotok órája jól megjósolható vele. (persze az enyém is)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!