Egy korábbi orosz titkosszolga állítja, hogy menekülnek a titkosszolgálat tisztjei Oroszországból

2023. január 25. 18:22

Vlagyimir Oszecskin 2015-ben menekült el és kért menedékjogot Franciaországban. Azóta azon dolgozik, hogy egykori kollégáinak segítsen külföldre szökni.

2023. január 25. 18:22
null

Vlagyimir Oszecskin, az orosz titkosszolgálat (FSZB) egykori tisztje a CNN-nek beszélt arról, hogy több egykori kollégájának is segített már elmenekülni Oroszországból.

Mint mondta, ő maga 2015-ben menekült el és kért menedékjogot Franciaországban. Azóta azon dolgozik, hogy

egykori kollégáinak segítsen külföldre szökni, és állítása szerint legalább egyszer megpróbálták meggyilkolni.

Oszecskin arról is beszámolt, hogy az ukrajnai háború kezdete óta számos ügynöknek és magas rangú katonatisztnek segített elmenekülni Oroszországból.

Állítása szerint egy volt miniszternek is segítséget nyújtott. Elmondta, hogy ő segített annak a Wagner-parancsnoknak is, aki néhány napja szökött át Norvégiába.

 

Wagner, Leopard, Abrams - az orosz elitalakulat vagy a csúcstankok döntik el a háborút?

Az orosz-ukrán konfliktus eddig kis túlzással a leselejtezésre váró eszközökkel vívták. Most egy új periódusba lépünk, amikor már a high-tech eszközök kerülnek előtérbe. Ha Ukrajna hozzájut a legújabb harckocsikhoz, akkor a háborúban a tankcsaták kerülhetnek középpontba; nem olyan léptékben mint a II. világháború legnagyobb tankcsatái, de érzékelhető változást jöhet a stratégiában és a háborús hétköznapokban.

***

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízirájder
2023. január 26. 11:36
Menekülnek a felelősségre vonás elől. Szart sem értek az információik illetve sok lehet közöttük a tégla mert. Egy dolog nem tudni valamit meg egy másik dolog az ellenkezőjéről tájékoztatni a gazdit. Nehéz elhinni hogy nem vették észre Dzsordzsibá ténykedését sem meg azt sem hogy komoly orosz ellenesség alakult ki ukrajnában. Több ezer orosz katona veszett oda miattuk persze hogy zabos az öreg...
Ekerot
2023. január 26. 11:32
Állítólag egy ügynökséget nyitott a Champs-Élysées-n, ahová naponta térnek be volt orosz titkosszolgák gurulósbőrönddel. Munkát is kaphatnak, szakszervezetük is van, lassan egy negyed is megtelik velük Párizsban.
HoldChore
2023. január 26. 00:24
Ki kell nyírni ezt az árulót. Mondjuk egy jégcsákánnyal :)
Paskai
2023. január 25. 22:19
A besúgók mindig gazdagabb gazdát keresnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!