A liberálisok szorgosan mosdatják a németországi rendőrökre támadó migránsokat – a jobboldaliak szerint elbukott az integráció

2023. január 04. 07:30

A brutális szilveszteri zavargásokhoz kapcsolódóan a német rendőrség eddig 145, többségében migrációs hátterű férfit tartóztatott le.

2023. január 04. 07:30
null

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Németországban brutálisra sikeredett az óév elbúcsúztatása és az újév megünneplése. Szilveszter éjjelén

rakétákat lőttek mentőkre, rendőrökre, járókelőkre és tűzoltókra is.

A Die Welt elsejei írása szerint a Lichtenrade kerületben például a rendőrség szerint 60-80 ember próbált meg tűzijátékkal felgyújtani egy járművet,. Neuköllnben riasztófegyverekkel lőttek a rendőrökre. Ugyancsak Berlinben egy üzlet kirakatát robbantották le. Lipcse Connewitz negyedében (a szélsőbalos bandák és az antifa központjában – a szerk.) álarcosok gyújtogattak és támadtak rendőrökre.

Sajnos ennél is brutálisabb lett a német szilveszter

A Tagesschau német hírportál hosszú cikkben elemezte a német szilvesztert és azt, hogy 

hogyan bukott el a német integrációs politika.

Mint írták, a német politikusok követelik ugyan, hogy a következő szilveszter ne így alakuljon, csak eközben a probléma okát nem sikerül meghatározniuk. A rendőrség friss adatai szerint 145 embert tartóztattak le – a legtöbbjük férfi – 18 különböző nemzetiségből. A letartóztatottak között volt 45 német, 27 afgán és 21 szíriai. A gyanúsítottakat azóta szabadon engedték.

A rendőrszakszervezet kerekasztal-beszélgetést, valamint az integrációs politika új megközelítését szorgalmazta az „ünneplés” után. A friss adatok szerint 41 rendőr sérült meg szolgálat közben szilveszter éjjelén. A politikusok pedig a saját párthovatartozásuknak megfelelően értékelték a történéseket.

CDU/CSU: Sikertelen az integráció

Jens Spahn, a CDU/CSU frakcióvezető-helyettese kifejtette, hogy az elhibázott integrációs politika a felelős az eszkalációért. Mint fogalmazott, „ez inkább a szabályozatlan migrációról, a sikertelen integrációról és az állam tiszteletének hiányáról szól, mint a tűzijátékról”.

A támadók „migráns környezetből” érkeztek

Rainer Wendt rendőrszakszervezeti vezető az elkövetők származásának kivizsgálására szólított fel. Mint mondta, a támadók közül sokan „migráns környezetből” érkeztek. Állítása szerint „szilveszter után számos rendőri szervnek az volt a benyomása, hogy

Ahmad Mansour arab származású, Izraelben született, de egyébként magát németnek valló pszichológus kifejtette, hogy az eset szerinte az ifjúsági kultúráról szól. Állítása szerint „a gyanúsítottak olyan emberek voltak, akik úgy akarták megérteni és megélni a férfiasságukat, hogy készek voltak erőszakot alkalmazni”.

Rendőrszakszervezet elnöke: Új megközelítés kell

Jochen Kopelke, a németországi rendőrszakszervezet elnöke kifejtette: sok esetben a csoportdinamikai folyamatok, az alkoholfogyasztás, a szocializációs hiányosságok és a pirotechnikai tárgyak elérhetősége vezetett ehhez a megdöbbentő eszkalációhoz.

A német kormány integrációs biztosa, Reem Alabali-Radovan kifejtette: szerinte „az elkövetőket a tetteik alapján kell megítélnünk, nem pedig a feltételezett származásuk alapján, ahogyan azt most egyesek teszik”. A berlini hírhedt Neukölln kerület integrációs biztosa, Güner Balci kifejtette: a „súlyos szociális problémákkal küzdő” nagyvárosi kerületekben megfigyelhető, „hogy vannak olyan gyerekek és fiatalok, akik úgy nőnek fel, hogy a családon belüli erőszak a mindennapjaik része”.

Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. január 04. 17:43
Agyament Merkel Európára szabadította ezt a moslék csordát és túlélte! Remélem Ursula nem éli túl!
osbehemot
2023. január 04. 12:23
"Mindenkit óva intett attól, hogy „az embereket mindenhol megbélyegezzék és menthetetlennek nyilvánítsák”" Pedig az lesz. "az elkövetőket a tetteik alapján kell megítélnünk, nem pedig a feltételezett származásuk alapján, ahogyan azt most egyesek teszik" Ezt már nem veszik be a népek. Végetek van, húzhattok haza!
osbehemot
2023. január 04. 12:21
Sírhattok neokomcsi libsik, vége van a szar világotoknak...
fado
2023. január 04. 11:54
Multikulturális pezsgés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!