Finacial Times: Ha Trump újra elnök lenne, akkor egy Orbán-féle rezsim létrehozása lenne a célja

2023. január 12. 12:22

A Rachman Review című műsorban a republikánus párt jövőjével foglalkoztak.

2023. január 12. 12:22
null

Gideon Rachman, a Financial Times vezető külpolitikai kommentátorának Rachman Review című műsorában az amerikai politika, és különösen az „elkeseredetten megosztott republikánus párt jövője” volt a téma.

Beszélgetőtársa Jacob Heilbrunn, a washingtoni National Interest magazin szerkesztője, az Atlantic Council vezető munkatársa és az amerikai konzervativizmus szakértője volt. Heilbrunn véleménye szerint, ha Trump újra elnök lenne, akkor egy Orbán-féle autoriter rezsim létrehozása lenne a célja az Egyesült Államokban – hangzott el a műsorban.

„Hatalmas” nehézségekkel kell szembenéznie a republikánusoknak

Heilbrun valamivel később azt is elmondta, hogy

Amerika változó természete és a külvárosi szavazók elvesztése miatt. Ezért ki akarják játszani a rendszert” – húzta alá az újságíró.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2023. január 12. 16:34
No ahhoz Trumpnak ki kellene fordulnia önmagából. Az USA republikánusok manapság a felső-középosztály liberalizmusát vallják, lásd a szociális egészségbiztosítás visszacsinálása, a magánegészségügy támogatása, a szabadpiaci farkastörvények érvényesítése, a gazdagok adójának csökkentése, stb. A magyar modell az alsó középosztály erősítése, a liberális piacgazdaság szélsőségeinek lefaragása, a szociális egészségbiztosítás, a szociális piaci beavatkozások az alsó rétegek érdekében stb. Ez közelebb áll a valódi szociáldemokráciához, mint az USA republikánusok a konzervativizmushoz. Amúgy Trump is egy milliárdos, mint Gyurcsány, ezért hasonlít jobban az álbaloldal a liberálisokra.
Bitrex®
2023. január 12. 16:33
Ha Trump újra elnök lenne, Putyin vihetné a négy megyét, és másnap béke lenne, Ukrajna meg nyalogathatná a sebeit.
Lajoss
2023. január 12. 16:15
Ahhoz Kádár népe kell..:)
Saksafar
2023. január 12. 16:12
Csúnya populista, azaz meghallaná a nép hangját, kívánságait?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!