Problémák vannak a távfűtéssel, Zelenszkij légvédelmi pajzsot követel

2022. december 18. 16:30

Az ukrán elnök szerint Kijev is nehéz helyzetben van.

2022. december 18. 16:30
null

Egy nap leforgása alatt csaknem hatmillió ukrajnai lakos otthonába kapcsolták vissza az áramot, a vezetékes vízellátással azonban továbbra is nagy gondok vannak – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legutóbbi videoüzenetében.

Kijev is nehéz helyzetben van az ukrán elnök szerint

„A javítási munkálatok a pénteki terrorcsapás után is megszakítás nélkül folytatódnak. Természetesen még sok munka van a rendszer stabilizálásán” – mondta az elnök szombat éjszaki üzenetében. Kifejtette, hogy problémák vannak a távfűtéssel, és nagy gondok a vízellátással. A legnehezebb a helyzet a fővárosban, Kijevben és környékén, valamint főként Vinnicja és Lviv megyében.

Ismételten azzal a felhívással fordult a nemzetközi partnerekhez, hogy biztosítsanak Ukrajnának megbízható légvédelmi pajzsot.    

Kijelentette, hogy a Nyugat képes lenne száz százalékos védelmet nyújtani az ukrán embereknek az orosz rakétákkal szemben. „Ha megkapjuk, akkor az orosz terror fő formája, nevezetesen a rakétaterror egyszerűen lehetetlenné válna. Csak ez jelent biztonságot emberek milliói számára, és az egész katonai helyzet stratégiailag átalakulna. Minél kevesebb lehetősége van Oroszországnak a terrorra, annál több lehetőségünk lesz szavatolni a békét” – hangoztatta.    

(MTI)

Nyitókép:MTI,EPA,Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. december 18. 21:39
Veszélyesek ezek az orosz mosógépek... még jó hogy büszkélkedtek vele hogy minden rakétát leszednek meg megmondták a brittudósok hogy Oroszország márciusra kifogy a rakétákból.
pitypang1125
2022. december 18. 20:25
Ahha, a legújjabb hírek szerint kórházat lőtetek Dombaszban. Ezért lakólni fogtok. 100 drón, és száz rakéta Kijev belvárosára.
remi
2022. december 18. 19:52
Valamit nem értek. Tegnapelőtt a pöcszongorista azzal verte a mellét, hogy 70 rakétából 69-et lelőttek. Kicsit később aztán jöttek hírek róla, hogy a puccsrán villamos-rendszer 50%-a kiesett. Gondoljatok bele mi lett volna ha a 70 repülő mosógépből nem 69-et hanem csak 68-at sikerült volna lelőni, akkor kiesett volna 100%. Egyesek kész tényként beszélnek róla, hogy a puccsránok patriot ütegeket fognak kapni hamarost. Ezzel azért van pár probléma, az egyik az, hogy ez az egyik legbonyolultabb fegyverrendszer a világon, ha hamarosan odaviszik akkor azt usák katonák fogják kezelni (mivel a kiképzés mindenképpen hónapokig tartana), másrészt a jemeni houtik nemrég ütöttek szét asszem nem is egy ilyen szaúdi üteget (darabja 1 milliárd dodó) filléres, átalakított drónokkal.
BAJA
2022. december 18. 19:25
de hát nem azt mondta anyu, hogy még egy telet is kibírnak áram meg fűtés nélkül? vagy azt magára értette?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!