La Repubblica: A homofób Magyarországon nem ismerik el az azonos nemű párok gyerekeit

2022. december 09. 10:03

Az olasz lap szerzője szerint a Meloni-kormány „anya csak egy van” szlogenje miatt egyre nehezebbé válik a szivárványcsaládok gyerekeinek.

2022. december 09. 10:03
null

Az Európai Unióban az egyik tagállamban elismert homoszexuális párok gyerekeit az Unió más országaiban is el kell ismerni. Például azt a Spanyolországban született gyereket, aki az anyakönyvi kivonatban két anya „fiaként” szerepel, Olaszországban, Magyarországon vagy Lengyelországban is két nő fiának kell tekinteni. Függetlenül attól, hogy az anyák spanyolok, vagy olaszok, és a gyerek Spanyolországban született. Annak ellenére, hogy az európai országok közül a keleti államokkal együtt Olaszország továbbra is a biológiai szülőt tekinti egyedüli szülőnek – írja a La Repubblica.

Az Európai Bizottság előterjesztette a szabályozást, amely szerint az EU-ban minden gyerek, függetlenül attól, hogyan fogantak, milyen családban érkezett a világra, mindenhol ugyanazokat a jogokat élvezheti, amelyeket születési állama garantál. Olaszország számára ez óriási jelentőséggel bír – véli a cikkiró, majd hozzáteszi: pontosan azért, mert Olaszország, amely nem ismeri el a nem biológiai apát vagy anyát, megkérdőjelezi a két apát vagy két anyát feltüntető bizonyítványokat, most az LMBTQ jogok hátterét hozza fel.

A Meloni-kormány most még inkább azt kockáztatja, hogy a „család csak egy férfiból és egy nőből áll”, vagy

„anya csak egy van” szlogenjei miatt egyre nehezebbé válik a szivárványcsaládok gyerekeinek.

Ráadásul gyakorlatilag egész Európában elismerik az azonos nemű párok gyerekeit születésükkor, kivéve Olaszországot és a homofób országokat, mint például Lengyelország vagy Magyarország. A cikk megemlíti, hogy Magyarországon nem engedélyezett az azonos neműek házassága.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attila a nagy
2022. december 11. 23:39
Azért azt tisztába kell tenni, hogy nem a gyermeket nem ismerjük el, hanem az egynemű házasságot! Különben nem tűnik életszerűnek, hogy Európa túlsó felén az a legnagyobb probléma, hogy itt nem szeretjük a buzikat. Ha tudom, hogy valahol nem szeretnek, akkor nem megyek oda. Nem hiszem, hogy a Kárpát medence kikerülhetetlen lenne nekik amikor tojásért mennek a közértbe!
formaegy
2022. december 09. 18:08
A gyerekvédelmi törvény nem elég!!!, mert nem szól a gyerekek jogáról, akiket úgy adnak oda a buziknak, hogy a gyerekeknek nincs beleszólásuk!!!!!!!!!!!!!!!!! Úgy nevelkednek két buzi között, hogy ők azt nem választották, nem egyeztek bele!!!!!!!!!!!!!!!!!
osbehemot
2022. december 09. 15:24
Aki nem érti meg, hogy két férfinak vagy két nőnek nem lehet gyereke, nem lehet családja, és nem házasodhat, az buzi.
Odone Ricci
2022. december 09. 15:08
Remélhetőleg a római magyar Nagykövet vagy esetleg a milánói magyar Konzul azonnal VÁLASZOL a La Repubblica Főszerkesztőjének. A cikkíró nevét nem tették ki, jobb is mert tudatlansága és rosszindulata jelentős. ELőször is gay vagy leszbő párok csak 1O (tiz) EU-tagországban fogadhatnak örökbe kiskorút , tehát NEMCSAK MAGYARORSZÁGON ÉS OLASZORSZÁGBAN. (De ezt a cikkíró vagy nem tudja vagy elhallgatja, demokratikusan.) Megengedik :Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Irországban, Málta- szigetén, Hollandiában, Norvégiában, Portugáliában, Spanyolországban és Nagy Britanniában. A többi tagországban NEM: Bulgáriában, Cipruson, Csehországban, Görögországban, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Romániában, Lengyelroszágban és Szlovákiában. A nem említett 7 országban: Németország, Franciaország, Olaszország, Szlovénia, Svédország, Finnország, Luxemburg -ban nincs rá külön törvény, hanem az alkotmánybíróság határoz esetenként. (Ez a "legdörzsöltebb és legdiplomatikusabb megoldás.") A hétvégén szeretnénk olvasi a La Repubblicaban HIVATALOS magyar választ. A hallgatás beleegyezést jelent és továbbra is Európa kigúnyolható országa maradunk. Egy kérdés: a kiskorúnak nincsenek jogai ezek szerint ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!