Szivárványszínbe öltöztek a karácsonyi vásárok Németországban

2022. december 25. 19:17

Az LMBTQ-lobbi utólérte ezeket a rendezvényeket is.

2022. december 25. 19:17
null

A Humen Online számolt be arról, hogy Frankfurtban és Kölnben is külön karácsonyi vásárok várták az LMBTQ-közösség tagjait. Mint kiderült Frankfurtban – ahol Németország egyik legrégebbi, hagyományos karácsonyi vásárát is megrendezik – évek óta helyet kap az úgynevezett rózsaszín karácsonyi vásár, ahol

még a standokat is a standokat LMBTQ vállalkozók üzemeltetik.

A rendezvény helyszínén a lila és a rózsaszín fények dominálnak, és a rózsaszín karácsonyfák között egy hatalmas üstből mérik az italakokat – írta beszámolójában a lap.

Egy hangulatfotó az LMBTQ-forgatagról:

A cikk kitért arra is, hogy a komoly történelmi múlttal bíró Köln az elmúlt időszakban Németország „legmelegebb településévé” lépett elő. A legfrissebb felmérések szerint ugyanis itt él az országban a legtöbb LMBTQ-ember.

A helyi „meleg” karácsonyi vásárnak is az a Heavenue szervezője, akik a Sexy Cologne partisorozatért is felelnek, így az adventi időszakban showműsorok és fellépések is színesítik a vásár programkínálatát.

Mint írták a forgatag minden évben a Rudolfplatz körüli gyalogos övezetbe költözik, ahol a színes pop-art stílus és a hófehér girlandok határozzák meg a bódék külsejét – olvasható a Humen Online-on.

Alább egy pillanatképet is láthattok a vásárból:

Sőt még reklámfilm is hirdette a rendezvényt, amelyet alább tekinthettek meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik