Kijevi kolostorban razziáztak ukrán rendőrök, papok között kerestek orosz kémeket

2022. november 22. 11:39

Az 1051-ben épült Pecserszka lavra barlangkolostorhoz vonult ki az Ukrán Biztonsági Szolgálat.

2022. november 22. 11:39
null

Razziát tartott az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egy ezeréves ortodox keresztény barlangkolostorban Kijevben – adta hírül a Guardian. Az SZBU azt mondta: feltételezett orosz titkosszolgálati tevékenységet vizsgálnak ki a Pecserszka lavrában. 

Az Ukrajnában operáló orosz különleges erők destruktív tevékenysége ellen lépünk fel ezzel az akcióval”

– közölte az SZBU. Mint mondják: a gyanú szerint a barlangkolostort szabotázsakciók előkészítésére, felderítésre, külföldi polgárok elszállásolására, és fegyvertárolásra használhatták. A razzia eredményéről semmilyen hír nem érkezett. A Moszkvai Patriarchátus – amely alá egészen a háború kitöréséig az ukrán ortodox egyház is tartozott – nem kommentálta az ügyet.

Nyitókép: Twitter

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
theseur
2022. november 22. 20:11
Értetted a kérdést?
khomeini
2022. november 22. 15:55
Aztakurva Szamuelyék, Péter Gáborék sem csinálhatták volna jobban
Vitéz János
2022. november 22. 14:05
Ukrajna csodálatos, támogatásra érdemes, tisztaszívű szabadságharca. Gratulálok az eszéhez és szívéhez az összes ukránpártinak. Én azt mondom jöjjön gyorsan az a vaskupola, hamar indítsuk a fegyvergyártást és beszerzést, mert ezek ránk fognak törni. Csak legyen egy lélegzetvételnyi idejük. (A károgóknak mondom, a NATO sem lesz biztosíték.)
villogókékfog
2022. november 22. 14:03
Bolsevikok, 1924. Várjunk csak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!