Laposra verte demokrata ellenfelét Trump korábbi szóvivője a választáson

2022. november 09. 11:21

Sarah Huckabee Sanders lesz Arkansas állam első női vezetője.

2022. november 09. 11:21
null

Sarah Huckabee Sanders, Donald Trump volt elnök egykori szóvivője nyerte meg a keddi kormányzóválasztást az amerikai Arkansas államban, így ő lesz az állam első női vezetője. Sanders Chris Jones demokrata párti jelöltet győzte le a hagyományosan republikánus párti államban, ahol a volt elnök továbbra is népszerű.

Az új vezető Mike Huckabee korábbi kormányzó lánya, kampányában pedig azt ígérte, hogy Joe Biden elnöksége és

a radikális baloldal ellen fog küzdeni.

Kedd esti győzelmi beszédében sem Trumpot, sem Bident nem említette.

Állítása szerint ez a választás arról szólt, hogy a csúcsra juttassák Arkansast.

– szögezte le a politikus.

Sarah Huckabee Sanders Asa Hutchinson republikánus politikust váltja az állam élén, aki már nem indulhatott többször a kormányzói posztért. Hutchinson is Sanders mellett kampányolt.

A szavazatok 93 százalékának összeszámlálása után a republikánus jelölt a voksok 63,1 százalékát kapta, ez 568.304 voksot jelent, míg demokrata ellenfele 316.152 szavazatot kapott. 

(MTI) 

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FAdamus
2022. november 09. 12:09
Ez nem hír. Arkansas republikánus állam. Aki viszont követte az eseményeket, tudja, hogy nincs ok sok örömre. A republikánusok alulteljesítettek a felmérésekhez képest. Oda a Szenátus.
II.baljoska61
2022. november 09. 11:29
A halottak is rá szavaztak?
fogas paduc
2022. november 09. 11:29
Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!